POVRATAK KORONE Zatvoren jedan dalmatinski vrtić, načelnik kaže – zbog neodgovornih roditelja

"Ne treba stvarati paniku, znamo što treba činiti, ajmo paziti prije sezone da ju možemo i imati", komentirao je


U Baškoj Vodi je zbog četvoro zaražene djece zatvoren dječji vrtić, potvrdio je portalu Makarska danas načelnik Josko Roščić koji je ujedno i šef “covid-stožera”.


Kako kaže Roščić, djeca nisu imala nikakve simptome, no prenijeli su bolest roditeljima kod kojih su se razvili blaži oblici bolesti. Potom se bolest proširila.

– Poduzeli smo sve mjere, a u razgovoru s ravnateljicom Jasminkom Križanović odlučili smo zatvoriti vrtić i ne čekajući rješenje epidemiologa. Pozvali smo CIAN kako bi se, sad po drugi put, dezinficirao vrtić, jer prvi put smo to učinili nakon prvog slučaja. Roditelji su svi pojedinačno pozvani telefonom i obaviješteni što da rade. Nažalost, radi se o neodgovornosti pojedinih roditelja. Umjesto da ostave djecu doma, dovodili su ih i dalje u vrtić i tako se zaraza proširila.

Samo zbog vrtića imali smo jučer šest novih slučajeva, iako se u međuvremenu od prosinca bilo smirilo. Srećom svi osim jedne osobe, koja je jako umorna imaju blaže simptome, kazao je načelnik za Makarsku danas.

Dodao je i da je ravnateljica u samoizolaciji te da je dan naputak ravnatelju Osnovne škole Bariše Granić Meštra da pripaze na distancu i nošenje maski budući je vrtić u neposrednoj blizini škole.

– Nemamo informaciju da korone ima u školi. Ne treba stvarati paniku, znamo što treba činiti, ajmo paziti prije sezone da ju možemo i imati – komentirao je Roščić.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
17
Grrr
6
Molim?
6

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime