POVIJESNI DAN ZA SRINJINE Predsjednik MO nije krio sreću i ponos: “Danas sam najsretniji čovjek na svijetu”

"Sada kada je došao ovaj čekić i bager, ljudima je sve jasno, napokon će se Srinjine spojiti na kanalizacijski sustav"


Toni Čović

Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin krenuo je u realizaciju. Svečano otvaranje radova u istočnom dijelu Splita, u Srinjinama pozdravio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, zatim uz njega je bio i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor Vodovoda i kanalizacije Split Tomislav Šuta, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i župan SD županije Blaženko Boban.


KRENUO NAJVEĆI INFRASTRUKTURNI PROJEKT U SPLITU: “Napokon će građani Splita dobiti ono što zaslužuju”

U sklopu projekta realizacije kapitalnog Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin, u naselju Srinjine započeli su prvi iskopi. Vrijednost tih radova je gotovo 15 milijuna kuna, a trebali bi biti završeni za 18 mjeseci. Ugovorni radovi predviđaju izgradnju kanalizacijskog kolektora i cjevovoda za kućne priključke te zamjenu postojećeg vodovoda.

Najveći infrastrukturni projekt

Prilikom njihova izvođenja bit će nužno paralelno izvoditi i radove na zaštiti dijela postojećih elektrotehničkih i elektro-energetskih instalacija položenih u koridoru kanalizacijske mreže. Nositelj projekta je Vodovod i kanalizacija, a realizira ga u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, Hrvatskim vodama, Splitom, Solinom, Klisom, Dugopoljem i Podstranom. Cjelokupni veliki projekt ima vrijednost veću od 970 milijuna kuna, a najvećim dijelom se financira iz fondova Europske unije, dok ostali iznosi dolaze iz nacionalnih sredstava.

Svi već spomenuti su iskazali zadovoljstvo nakon svečanog otvaranja radova najvećeg infrastrukturnog projekta u Splitu i njegovoj široj okolici.Napokon će se Srinjine spojiti na kanalizacijski sustav

Posebno sretan i ponosan bio je predsjednik MO Srinjine Toni Čović.– Trenutno imamo oko 1.400 stanovnika koji jedva čekaju da ovaj projekt krene u realizaciju. Izgradnja kanalizacije njima će uvelike olakšati život. Moram vam napomenuti da su se Srinjine uvelike okrenule razvoju turizma u posljednjih nekoliko godina. Tako da će ovaj projekt za nas biti važan, rekao bih krucijalan. I dalje ćemo se boriti da se svako domaćinstvo spoji na kanalizacijsku mrežu te da se rokovi ispoštuju – kazao je Toni Čović.

Kazao je da će svako domaćinstvo biti na vrijeme spojeno na sustav kanalizacije. Izjavio je da je ovo povijesni dan za ovo malo mjesto u Poljičkoj krajini.

– Mogu reći da je ovo povijesni dan za Srinjine. Danas sam sigurno najsretniji na svijetu. Dočekali smo ovaj dan, mogu reći napokon. Bilo je proteklih godina dosta obećanja, ali sada se to ispunilo – ponosno je rekao Čović te je nastavio:

– Sada kada je došao ovaj čekić i bager, ljudima je sve jasno, napokon će se Srinjine spojiti na kanalizacijski sustav – zaključio je predsjednik Mjesnog odbora Srinjine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
17
Haha
1
Hagić
2
Hmmm
7
Plač
0
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime