POTPUNO RAZLIČIT LIPANJ OD LANJSKOG Kakvo nas vrijeme čeka u nastavku mjeseca? Na vidiku jaka bura

Donosimo novu tjednu prognozu vremena

“Odradili” smo prvu polovinu lipnja koji je prvi mjesec klimatološkog ljeta. Temperature zraka u gotovo cijelom ovom razdoblju bile su niže od klimatološkog prosjeka za ovaj dio godine. Srednja temperatura zraka prvih 15 dana lipnja ove godine na DHMZ postaji Split Marjan iznosila je 22,5°C. Čak su i površinske temperature mora nešto niže od uobičajenih, što doprinosi osvježavajućem utjecaju uz obalu i osobito na otocima.


Podsjetimo, lani smo u ovom dijelu godine imali “pasje” vrućine s temperaturama zraka koje su povremeno prelazile 35°C.

Nakon promjenjivog i ne odveć toplog ponedjeljka, slijedi gotovo identičan utorak. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja. Iako se nigdje ne očekuju značajne količine oborine, lokalno će uz pojačan razvoj oblaka biti pljuskova, osobito popodne u Zagori. Vjetar slab, danju većinom s jugozapada. Najviše dnevne temperature od 20 do 26°C.

Srijeda će biti djelomično sunčana, osobito popodne uz umjeren razvoj naoblake. Bit će znatno više suhog vremena nego u utorak, ali popodne tek ponegdje može biti slabih i kratkotrajnih pljuskova. Noću burin, danju slab maestral. Najviše dnevne temperature od 22 do 27°C.

U četvrtak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. U većini krajeva suho, ali uglavnom u Zagori može biti slabih i prolaznih pljuskova. Noću tiho ili burin, popodne će puhati umjeren vjetar zapadnih smjerova koji na moru može prolazno biti pojačan. Najviše dnevne temperature od 23 do 28°C. Slično će biti u petak, ali će prevladavati suho.

Subota donosi pretežno sunčano vrijeme, uz mogućnost slabih popodnevnih pljuskova u Zagori. Zapuhat će umjerena bura koja će u sjevernoj Dalmaciji ponegdje biti pojačana. Bura donosi zatopljenje pa će najviše dnevne temperature zraka biti od 25 do 30°C.


Nedjelja će donijeti nešto više oblaka, ali će u većini predjela biti suho. Puhat će umjerena do jaka bura i tramontana i bit će neznatno svježije. Zanimljivo, bit će to početak višednevnog razdoblja s burom.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime