Marko Radulović, rođeni Riječanin i izdanak vaterpolske škole Primorja, prije dvije godine otišao je s Kantride i preselio u Srbiju. Prvo u Vojvodinu, nakon koje je igrao za Šabac, dok je ljetos pojačao Radnički iz Kragujevca.

U Srbiji se već, dakle, prilično udomaćio i, OK, nije ni prvi ni zadnji Hrvat koji je igrao kod susjeda. Međutim, još prošle godine izrazio je želju da zaigra za nacionalnu vrstu Srbije. Što ne bi i bio toliki predmet senzacionalizma da Radulović već nije igrao za mlađe hrvatske reprezentativne uzraste, piše 24 sata.

– Ne opterećujem se tim, ali volio bih dobiti poziv izbornika Dejana Savića – rekao je Riječanin za srpske medije lani.

Radulović, igrač lijeve strane po vokaciji te i dalje tinejdžer (2001. godište) bio je jedan od najvećih talenata Primorja koje je na njemu i ostalim mladićima gradilo novu momčad, ali puklo je sve nakon jedne trening-utakmice prije dvije godine kada ga je trener Igor Hinić potjerao nakon jednog ekscesa. Dodatan problem bio je što je na toj utakmici bio i tada izbornik juniorske reprezentacije Joško Kreković koji ga je također prekrižio iz reprezentacije i otada nije dobio poziv.

Drugim riječima, u hrvatskom vaterpolu zatvorila su mu se vrata, a, evo, otvorila se u srpskom. Radulović je za svoje godine fizički izrazito dominantan, uostalom, bio je službeno i najbolji junior Hrvatske i, uz pravi razvoj, nije nemoguća njegova želja da dobije poziv srpskog izbornika Savića.Pretprošle sezone, primjerice, bio je drugi strijelac A2 Regionalne lige zabivši 38 golova u 18 utakmica. U tu je sezonu ušao kao 17-godišnjak. Prošle godine, pak, već je bio na okupljanju juniorske reprezentacije Srbije, ali sljedeći korak mogao bi biti i veliko natjecanje za Srbiju…


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime