POSTROŽAVAJU SE MJERE: Još jedna županija od sutra uvodi nove mjere

Pročitajte o kojim je mjerama riječ


Nacionalni stožer prihvatio je većinu mjera koje je zbog povećanog broja novozaraženih predložio Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije, a koje stupaju na snagu u subotu, 14. studenoga i trajat će dva tjedna, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.


Tako će se od ponoći na području grada Bjelovara primjenjivati mjere koje uključuju odgodu svih društvenih i javnih događaja te skupova u zatvorenim prostorijama, zatim amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi i programa te iznajmljivanja i drugog korištenja društvenih domova za sve vrste skupova.

U ugostiteljskim objektima i OPG-ima koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost broj osoba koje istodobno u njima mogu boraviti ograničava se na 15, bez obzira na veličinu prostora i broj sala, a radno vrijeme ograničava se do 22 sata.

Preporučuje se da se sjednice skupština udruga i vijeća održavaju putem videokonferencija ili drugih tehnologija za održavanje sastanaka na daljinu. Korištenje maski za lice ili medicinskih maski obavezno je u svim zatvorenim prostorijama u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti te vjerska okupljanja, uključujući i mise. Ne preporučuju se privatna okupljanja, a ako se održavaju, preporučuje se da se ograniče na članove najviše dvaju kućanstava, uz fizičku distancu i sve higijenske mjere.

Nacionalni stožer civilne zaštite odobrio je i donošenje nužnih epidemioloških mjera za područje Bjelovarsko-bilogorske županije koje će se također primjenjivati od subote, 14. studenoga i trajati dva tjedna.

Riječ je o zabrani posjeta korisnicima pružatelja socijalne usluge smještaja za starije i nemoćne osobe i odrasle osobe s invaliditetom te o zabrani izlaska korisnika izvan dvorišta objekta pružatelja usluga smještaja starijih i nemoćnih osoba te odraslih osoba s invaliditetom, osim ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima ili drugim opravdanim razlozima, kada odluku o tome donosi ravnatelj ili druga ovlaštena osoba.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
2
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime