POSTIGNUT JE DOGOVOR Evo kako će u buduće raditi jedan dalmatinski dom zdravlja

Evo detalja

Na današnjem sastanku u Ministarstvu zdravstva, na temu osnivanja samostalnog Doma zdravlja Makarske i Makarskog primorja, postignut je dogovor o prenošenju osnivačkih prava sa Županije Splitsko-dalmatinske na Grad Makarsku i općine Makarskog primorja, a samostalni Dom zdravlja Makarske i Makarskog primorja trebao bi početi s radom 1. siječnja 2022.


Sastanku su nazočili ministar Vili Beroš sa suradnicima, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, ravnatelj HZZO-a Lucijan Vukelić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader i delegacija Grada Makarske u sastavu gradonačelnik Jure Brkan, predsjednik Gradskog vijeća Marko Ožić-Bebek i Damir Mendeš, član Odbora za zdravstvo Grada Makarske.

–  Grad Makarska inicirao je održavanje ovog sastanka na temu osnivanja vlastitog doma zdravlja odnosno izdvajanja makarske ispostave iz Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije koje bi značilo i preuzimanje svih prava i obveza budućeg osnivača ustanove.  Držim da se radi uistinu o hvalevrijednoj inicijativi, a Županija Splitsko-dalmatinska uvijek će podržati svako nastojanje na korist građana bilo kojeg našeg grada ili općine – rekao nam je nakon sastanka župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban dodavši da je prvi korak u proceduri na službama Ministarstva zdravstva koje su zadužene za pravni okvir.

– Sad kad smo dobili zeleno svijetlo konačno su se stekli uvjeti da pozovem sve načelnike općina Makarskog primorja za isti stol na temu sufinanciranja, jer razgovarati o bilo čemu prije nego što smo dobili službenu potporu bilo bi neozbiljno. Sastanak ćemo održati što prije, a ja sam uvjeren u podršku svih susjednih općina jer svi mi imamo isti cilj: unapređenje zdravstvene skrbi građana Makarskog primorja.  Još jednom zahvaljujem svima koji su pomogli da u što kraćem roku napravimo potrebne analize i donesemo odluke koje su od iznimne važnosti za sve stanovnike Makarskog primorja – komentirao je gradonačelnik Jure Brkan.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime