Nedjelja je donijela utakmice još jednog kola 2. Županijske nogometne lige. Uredništvo web Žrnovnice, kako ističu, pošlo je provjeriti navode “da bi se mnogi iznenadili koliko mještana podržava starog Mosora”.

– I iznenadili smo se – praznim tribinama s lokotom na vratima. Ako uopće ikog zanima, igrao je HNK Mosor protiv Tekstilca – piše Web Žrnovnica.

Inače, ovog nogometno igralište u Sportskom centru Pricviće sve je više u fokusu javnosti, a o dva nogometna kluba iz Žrnovnice gotovo istog imena pišu i nacionalni mediji. Osnovan još dvadesetih godina, lani je HNK Mosor izgubio seniorsku momčad, a to je bila kap koja je prelila čašu mnogim Žrnovčanima koji su osnovali novi nogometni klub NK Mosor Žrnovnica koji od ove sezone igra u 2. Županijskoj ligi s istoimenom, “starim” klubom iz Žrnovnice.

Prošli mjesec se dogodio legendarni sraz dva Mosora u kojem je slavio novi Mosor s 1:0, nakon čega je u mjestu organizirana velika fešta. Za razliku od prosječne utakmice “starog” Mosora, na spomenutom mjesnom derbiju bilo je oko 500 ljudi na tribinama.

“Novi” Mosor i dalje nema pravo treniranja ni odigravanja domaćih utakmica na Pricviću, zbog čega u Žrnovnici vlada veliko nezadovoljstvo.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime