Solinsko kulturno ljeto i ove godine uvodi sve posjetitelje Solina u čaroban svijet umjetnosti.

U suradnji s eminentnim domaćim i svjetskim umjetnicima svih profila i estetika, prekrasne solinske ljetne ambijente pretvara u središta umjetničke kreacije koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Želja organizatora je programom u vrućim ljetnim danima opustiti i zabaviti sve posjetitelje, ali i istovremeno potaći i na dublja promišljanja o životu i svijetu.

Evo što nas očekuje u nastavku sadržajnog 24. Solinskog kulturnog ljeta:

9.07. Prva predstava u dječjem programu 24. Solinskog kulturnog ljeta – KRIJESNICA u izvedbi Kaštelanskog kazališta. Pozivamo naše male sugrađane i njihove roditelje u Baštu Gašpić (iza Doma kulture Zvonimir) u utorak, 9. srpnja 2019. u 20 sati. Ulaz je slobodan.

10.07. Jazz program 24. Solinskog kulturnog ljeta započinjemo koncertom banda B’S FUNstallation koji nam dolazi iz Zagreba, a koji čine renomirani jazz glazbenici mlađe generacije: Zvonimir Bajević (truba), Mario Bočić (saksofon), Miron Hauser (trombon), Luka Žužić (klavir/trombon), Goran Rukavina (bas) i Adriano Bernobić (bubnjevi). Bašta Gašpić u 21:00. Ulaz je slobodan.

12.07. Klasični glazbeni program 24. Solinskog kulturnog ljeta otvaraju ZAGREBAČKI SOLISTI, u petak, 12. srpnja 2019. u crkvi Gospe od Otoka u Solinu, s početkom u 20:30 sati. Na programu su djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Borisa Papandopula i Arnolda Schönberga. Ulaz je slobodan.

13.07. U sklopu dječjeg programa 24. Solinskog kulturnog ljeta u subotu, 13. srpnja s početkom u 20 sati u Bašti Gašpić prikazuje se lutkarski mjuzikl “Što ću biti kad odrastem” u produkciji Studija Suncokret. Ulaz je slobodan.

13.07. U dramskom programu 24. Solinskog kulturnog ljeta gostuje Teatar Exit s predstavom “Nevjerojatan događaj” u režiji Ivice Boban. U virtuoznoj kazališnoj i glumačkoj igri, punoj kalamburičnih zapleta u stilu suvremene komedije dell’arte nastupaju glumci Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički. Subota, 13. srpnja 2019, 21:00 sat, Vrt Tusculum. Prodaja ulaznica po cijeni od 40,00 kn u Suvenirnici Zvonimir (pon-pet, 8-20, sub 8-12) i sat vremena prije početka predstave na ulazu u gledalište (ukoliko se ulaznice ne rasprodaju do dana održavanja predstave).

13.07. U Kučinama se s početkom u 21 sat priređuje susret klapa “Klape na Kruniku” na kojem sudjeluju Klapa Krunik Kučine, Klapa Kurjože iz Podstrane, Klapa Tamarin Vranjic, Pučki pivači Gospe od Otoka te niz klapa iz inozemstva – Klapa Astoria iz New Yorka (SAD), Klapa Croatia iz Munchena (Njemačka), Klapa Fritule iz Windsora (Kanada), Klapa Samoana iz Aucklanda (Novi Zeland), Klapa Valovi iz Buenos Airesa (Argentina) te kao posebni gosti Barbeshop Quartet i Studio 4 iz Sjedinjenih Američkih Država.

14.07. U zabavno-glazbenom programu 24. Solinskog kulturnog ljeta gostuje renomirani Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije. Uz orkestar pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda nastupaju Danijela Pintarić i Klapa Sveti Juraj HRM. Vidimo se u Gradini, u nedjelju, 14. srpnja 2019. u 21 sat. Ulaz je slobodan.

15.07. Drama Marijana Matkovića “Klytaimestra” u produkciji Teatra Mali princ / CZK Omiš prikazat će se u predivnom ambijentu solinskih Manastirina u ponedjeljak, 15. srpnja 2019. u 21 sat. Redatelj je Petar Buljević, a naslovnu ulogu tumači Ivana Giove Župa. Ulaznice po cijeni 40,00 kn mogu se kupiti u Suvenirnici Zvonimir (pon-pet 8-20 sati, sub 8-12 sati) te sat vremena prije početka predstave na ulazu u gledalište, ukoliko se karte ne rasprodaju do dana održavanja predstave.