Posjetili smo mjesto na Biokovu do kuda bi trebala ići najviša žičara u Hrvatskoj

Ova bi žičara bila duga oko 2700 metara s visinskom razlikom oko 1200 metara, a sam projekt je "težak" oko 10 milijuna eura

Iako se nalazimo u srcu klimatološkog proljeća, naše planine i dalje povremeno pokazuju pravo zimsko lice. Posljednjih dana snijeg je padao u mnogim planinama Hrvatske, pa tako i na Biokovu. Jučer je snijega na najvišoj obalnoj planini bilo do oko 1500 metara nadmorske visine.


Park prirode Biokovo s prvim toplijim danima iza Uskrsa postat će odredište brojnih izletnika i turista, za sada su to uglavnom domaći posjetitelji. Park prirode Biokovo godišnje posjeti više od 60 tisuća turista, a taj bi se broj mogao lako utrostručiti ako se realizira dugo najavljivani projekt izgradnje žičare Makarska – Biokovo.

Ova bi žičara bila duga oko 2700 metara s visinskom razlikom oko 1200 metara, a sam projekt je “težak” oko 10 milijuna eura.

Gornji dio žičare završavao bi nedaleko od vrha Vošac koji se nalazi na nešto više od 1400 metara nadmorske visine. U dane vikenda posjetili smo Vošac. Nažalost, gotovo cijeloj vrijeme ovaj je vrh bio u oblacima pa nismo mogli snimiti prekrasan pogled na Makarsku rivijeru, srednjodalmatinske otoke i Pelješac. Posjetili smo i najviši vrh, Svetog Juru, gdje je povremeno padao snijeg, ali i druge atraktivne dijelove prekrasnog Biokova. Fotografije su nam poslali i mladi biciklisti koji su krenuli biciklima iz Vrgorca preko Kozice pa se uspeli na Saranač, potom na vrata Biokova i dalje na vrh, a onda su se spustili u Makarsku!

Dio planinske atmosfere na Biokovu doživite u priloženoj fotogaleriji.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime