Popularni norveški pisac trilera dolazi na Mediteranski festival knjige

Drugi Mediteranski festival knjige će se i ove godine održati u Splitu u ŠC Gripe i u kavani slastičarnici Cukarin Gripe i to od 9. do 13. svibnja

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske pri Hrvatskoj gospodarskoj komori s velikim zadovoljstvom najavljuje drugi po redu MFK – Mediteranski festival knjige, koji će se i ove godine održati u Splitu u ŠC Gripe i u kavani slastičarnici Cukarin Gripe i to od 9. do 13. svibnja!


MFK – Mediteranski festival knjige je sajam knjiga prodajno-festivalskog tipa pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, čije je prošlogodišnje, prvo izdanje posjetilo više od 35 000 ljudi, što pokazuje da je riječ o jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji u Splitu, cijeloj dalmatinskoj regiji pa i šire.

Za sve posjetitelje ulaz je besplatan, a raznolik program održavat će se tijekom svih pet
dana trajanja Festivala na čak četiri lokacije: pozornica u velikoj dvorani, mali Bookvarij,
Bookvarij i Cukarin Gripe. Osim zanimljivih panel diskusija, susreta s autorima i promocija novih naslova te posebno osmišljenog programa za školsku djecu s radionicama i promocijama, posjetitelji će imati priliku kupovati knjige po promotivnim cijenama, s popustima do čak 70%. Izbora neće manjkati s obzirom na to da se i ove godine očekuje velik broj nakladnika koji će predstaviti i ponuditi svoje knjige.

– Kao posebnost ovogodišnjeg Festivala najavljujemo gostovanje jedne od najvećih svjetskih književnih zvijezda današnjice, planetarno popularnog norveškog pisca trilera Joa Nesbøa koji će na MFK-u predstaviti svoj novi roman Macbeth, odgovarati na pitanja novinara i posjetitelja te potpisivati knjige – najavio je Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara te dodao:

– Bio je velik izazov već druge godine Festivala dovesti veliku zvijezdu i drago nam je što
smo uspjeli jer nam to govori da ima interesa za ovaj projekt i da MFK ima golem potencijal. Zahvaljujem nakladničkoj kući Fokus komunikacije, prije svega Nikici Micevskom, što su uložili napor i pridonijeli tomu da i Split ugosti Joa Nesbøa.

Knjige Joa Nesbøa prevedene su u 50 zemalja i prodane u više od 40 milijuna primjeraka. Stekavši milijune čitatelja romanima Šišmiš, Žohar, Crvendać, Nemeza, Đavolja zvijezda, Spasitelj, Snjegović, Leopard, Fantom, Policija i Žeđ – kojima je glavni lik osebujni, neprilagođeni detektiv Harry Hole – te romanima Sin, Ponoćno sunce, Krv na snijegu i Lovci na glave, Nesbø je najnoviji roman Macbeth posvetio velikanu svjetske književnosti Williamu Shakespeareu, čije ga je djelo nadahnulo da napiše novu, jedinstvenu verziju ove svevremenske tragedije.



Sve informacije i detaljni program MFK-a kao i raspored radionica te načina prijava bit će dostupni na mfk.hr i na Facebook stranici Festivala.

Radno vrijeme: sri-čet-ned 10 – 20 sati / pet-sub 10 – 21



Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0