Tijekom jučerašnjeg nevremena ogromne količine oborina u kratko vrijeme pale su na dijelovima Korčule i Pelješca. Primjerice, u Korčuli je u nekoliko sati palo preko 40 litara kiše po kvadratnom metru, a u središnjim dijelovima Pelješca ponegdje preko 50 litara.

Prema dojavi naših čitatelja, u Vignju i Nakovani padala je jaka tuča pa je dijelove ovih naselja zabijelio debeo sloj leda.

Obilne oborine donijeli su grmljavinski oblaci koji su se satima obnavljali nad istim područjem. Kako doznajemo, zbog višesatnog obilnog pljuska, aktivirali su se vodopadi koji se aktiviraju jednom u deset godina. Slično je s potocima koji se aktiviraju iznimno rijetko, a jučer su nabujali.

Video s izletišta Hrid možda najbolje opisuje kakvo je nevrijeme jučer pogodilo Pelješac:

Na Pelješcu su poseban problem opožarena područja na istočnom dijelu naselja Orebić gdje je uslijed erozije već nekoliko puta došlo do bujičnih poplava, a isto se dogodilo i tijekom subote. Sve nadležne službe su trenutno reagirale, a građani su pohvalili brzinu djelovanja Hrvatske ceste, komunalne tvrtke Općine Orebić i DVD Orebić.

Sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama, ljudi su prilično ogorčeni na Hrvatske vode s obzirom na novac koji odvajaju za oborinske vode, a kako ističu, ne dobivaju adekvatnu uslugu u vidu čišćenja potoka.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime