20 sati – Koncert Miše Kovača u zagrebačkoj Areni imena „Samo nas nebo rastavit može“ postao je još spektakularniji. Premda je nastup ‘prvog brka estrade’, kako Mišu mnogi od milja zovu, senzacija i doživljaj sam po sebi, Mišo i organizatori su se potrudili adekvatno zagrijati publiku za nastup popularnog Šibenčana i tako učiniti listopadsku subotnju večer spektakularnom.

Brojni hrvatski glazbenici i Mišini prijatelji pridružit će se velikom koncertnom spektaklu u zagrebačkoj Areni koja je dupkom puna. Rijeke obožavatelja slile su se u dvoranu te s nestrepljenjem iščekuju početak ovog velikog koncerta. Do posljednjeg mjesta puna su i parking mjesta oko Arene na kojima su automobili sa registarskim oznakama iz cijele Hrvatske, Slovenije i BiH.

20:40 – Uz povike “Mišo, Mišo” i taktove Oliverove Cesarice u pozadini, na pozornicu je izašao veliki Mišo Kovač. Koncert je otvorio pjesmom “Poljubi zemlju”, a publika ga je gromoglasno pozdravila. Uzvikivali su “Mišo, Mišo”, a on im je uzvratio:

– Čast mi je pjevati pred 20 tisuća ljudi, svi vi koji ste došli najviše volite sebe, a to je velika stvar da vi koji volite sebe dođete na moj koncert i platite ulaznicu. Svakog čovjeka ja poštivam, svaki čovjek je najveći, a Mišo Kovač pjeva za njega – kazao je Mišo i otpjevao “Ti si pjesma moje duše”.

– Pokazat ćemo da Hrvati imaju najbolji sluh u Europi. Pjevat ćemo svi i snimiti te poslati Španjolcima i Talijanima – kazao je Mišo te zapjevao “Na tvojoj ruci prsten”.

21:20 – Završio je prvi Mišin blok koncerta. Miši je uručena nagrada za doprinos za 54 godine umjetničkog djelovanja, a nagradu mu je osobno uručio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Nakon dodjele plakete koju je publika ispratila gromoglasnim pljeskom, na pozornicu se popela Mišina mezimica, Ivana Kovač koja će biti samo jedna od sudionika koji će se pridružiti velikom koncertnom spektaklu u zagrebačkoj Areni.

Nakon Ivane na pozornicu je došao i Alen Nižetić koji je pred 20.000 tisuća Mišinih fanova zapjevao “Ja ne mogu drugo nego da je volim”, a potom “Boli me”.

Alena su na pozornici zamijenile Slavonske Lole otpjevavši “Sve je ona meni”, “Duša bećarska”, “Kad procvatu jabuke” … a onda je stigla miljenica publike, Nina Badrić i podigla atmosferu s pjesmom “Nikoga nisam volio tako”.

22:10 – Na pozornicu se vratio Mišo s pjesmom “Dalmacija u mom oku”. Zaredao je Mišo svoje hitove, širio ruke, a publika pjevala s njim u glas. Umjesto upaljača gorjeli su mobiteli i možemo reći da je na koncertu baš bilo veličanstveno. Koncert je završio u 22:45 sati i iako je publika na bis pozivala Mišu da se vrati na pozornicu, to se nažalost nije dogodilo.

Snažne emocije koje su iznjedrile i neopisiva sinergija publike i šibenske ikone koja je napunila zagrebačku Arenu ne može se opisati tako da sa sigurnošću možemo reći kako je ovo bio jedan zbilja spektakularni koncert.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime