Policijski službenik uhvaćen u švercanju mesa

Utvrđena je sumnja da su dvojica 34-godišnjaka, od kojih je jedan policijski službenik, u BIH kupili oko 75 kilograma svježeg mesa koje su unijeli u Hrvatsku

Policijska uprava splitsko-dalmatinska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i dvojicom 34-godišnjaka.


Utvrđena je sumnja da su dvojica 34-godišnjaka, od kojih je jedan policijski službenik, 6. travnja na području Bosne i Hercegovine kupili oko 75 kilograma svježeg mesa. Meso su zatim unijeli u Hrvatsku, izbjegavajući mjere policijskog i carinskog nadzora, protivno odredbama Zakona o veterinarstvu, čime su počinili kazneno djelo “Izbjegavanje carinskog nadzora”, te je protiv njih podnesena kaznena prijava. Protiv policijskog službenika je u tijeku postupak udaljenja iz službe.

23-godišnjak se sumnjiči da je 7. travnja iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku prenio 50 kilograma rezanog duhana, izbjegavajući mjere policijskog i carinskog nadzora. Duhan je prodao 42-godišnjaku kojeg su policijski službenici istog dana u večernjim satima na području Imotskog zatekli s navedenom količinom duhana, pa je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Nedozvoljena trgovina”.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 23-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0