Policija privela šest osoba zbog gnjusnog transparenta, pretražuju im domove

Neki su se sami prijavili u policiju

Zagrebačka policija u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nad ukupno šest osoba koje se dovodi u vezu s transparentom “Je*at ćemo srpske žene i djecu” istaknutim jučer u zagrebačkoj Kustošiji. Potvrđeno je to jutros Indexu iz Policijske uprave zagrebačke.


U tijeku su pretrage domova osoba koje su se 11. lipnja fotografirale s porukama mržnje prema građanima srpske nacionalnosti, a neki su se sami prijavili u policiju, doznaje RTL.

Pristižu reakcije, Pupovac: To su statisti

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac je na današnjoj konferenciji za medije osudio ovaj gnjusni čin.

“Mladići s Kustošije su statisti, a glavni glumci, scenaristi i redatelji su vođe političkih kampanja pojedinih stranaka i lidera koji na mržnji prema Srbima žele steći moć kako bi izrabljivali Hrvate”, poručio je Pupovac.

Predsjednik Zoran Milanović također je osudio događaj, a sadržaj transparenta nazvao primitivnim. Zadovoljan je reakcijama državnih institucija.

“Država je reagirala, to je dobro. Najbolje je da je država zaštitnik svih građana kroz jedan jasan, transparentan, prepoznatljiv po očekivanjima sustav zaštite, pa i represije, nego da to rade, ne znam, političari iz susjedstva”, rekao je Milanović.


Reagirao je i Savez udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga koji je priopćio kako najoštrije osuđuje gnjusni transparent.

“HOS-ovci su časno ratovali, poštivajući ženevsku konvenciju i ratno pravo te su humano postupali s ratnim zarobljenicima. Grozimo se nad zločinima prema svima, a posebno prema djeci i ženama. Najoštrije osuđujemo gnjusni transparent koji su izvjesili skupina od oko 15-ak mladića tijekom crtanja grafita u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu”, stoji u priopćenju u kojem se osuđuje taj čin. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. TO SU PROSTA MLADOST ZA SRAMOTU. MI SMO STARI KULTURAN NAROD , NAROD VJERE U BOGA I SRAMOTNO JE DA SE TAKO MLADOST PONASA . DAKLE SA ISTOKA SVE PROSTO PRIHVATILI. ŽAO MI JE !

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime