Policija prijavila organizatora prosvjeda protiv mjera, on tvrdi: ‘Pobit ću tu optužnicu’

Pilkića se ne tereti kršenje Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, već za remećenje javnog reda i mira, a prijeti mu novčana kazna do 25.000 kuna


Zagrebačka policija podnijela je optužni prijedlog protiv Tomislava Pilkića, organizatora nedjeljnog anti korona prosvjeda u Zagrebu nazvanog ‘Tražimo ukidanje Nacionalnog stožera civilne zaštite’.


Pilkića se ne tereti kršenje Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, već za remećenje javnog reda i mira, a prijeti mu novčana kazna do 25.000 kuna. I zato jer kao voditelj okupljanja i nakon upozorenja da prosvjednici krše mjere – nije prekinuo prosvjed, donosi RTL.

‘Policija me niti u jednom trenutku prosvjeda nije upozorila da obavijestim narod za mjere. Da su mi rekli, ja bi naravno prenio poruku policije jer mi ne pada na pamet da se sukobljavam s njima jer su cijelo vrijeme bili ljubazni’, kazao je.

‘Ako budem proglašen krivim, jasno je da ću morati platiti. Milom ili silom, kako bi se reklo. Ali ono što ja računam je da ću tu optužnicu pobiti jer radi se o tome da me nisu imalo ovlasti ili mogućnosti kazniti po Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti jer sam fizička osoba i nisu mi mogli napisati kaznu’, rekao je.

‘Ono što su oni napravili u nedostatku argumenata je da su našli jedan članak u Zakonu o javnom okupljaju gdje oni pokušavaju pod prekršaj javnog reda i mira meni uvaliti to što nismo održavali epidemiološke mjere. To je, naravno, potpuno promašeno. Niti u jednom dijelu zakona gdje se opisuju prekršaji javnog reda i mira ne napominju se epidemiološke mjere’, zaključio je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime