U nedjelju navečer iza 19 sati, uslijed još neutvrđenih okolnosti, izbio je požar u staračkom domu “Providenca” u Dugom Ratu.

PU splitsko-dalmatinska potvrdila je da je u ovom događaju smrtno stradalo dvoje štićenika doma. U vrijeme izbijanja požara u domu se nalazilo 50-ak štićenika, a vatru je gasilo 30-ak vatrogasaca iz DVD-ova Dalmacija Dugi Rat i Omiš. Obavlja se očevid nakon kojeg će se utvrditi razlozi nastanka požara, a nakon obavljanja obdukcije nad preminulim štićenicima znat će se točan uzrok smrti.

– Dolaskom vatrogasaca i policije, evakuirali smo štićenike s gornjih katova doma da bi spriječili ugrozu. Tu smo dočekali ekipu hitne pomoći koja je potom odvozila štićenike.

Štićenici nisu vraćeni u prostorije jer traje policijski očevid, očekuje se dolazak kriminalističke policije – doznajemo od vatrogasaca na terenu.

Požar je izbio u sobi na prvom katu gdje su bili smješteni slabo pokretni štićenici Doma koji su i nastradali u požaru. Jedna osoba je prebačena u bolnicu zbog problema s dišnim putevima, od dima, ali nije u životnoj opasnosti.

Ostali korisnici su evakuirani u prostorije na drugim etažama koje su ostale neoštećene u požaru.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime