Udruga stanovnika povijesne jezgre grada Splita GET jučer je pokrenula peticiju naziva “Uvođenje radne obaveze zaposlenicima Grada Splita u visokoj sezoni”.

O čemu se radi i zašto je pokrenuta, obrazložio je Marin Krpetić, predsjednik Udruge stanovnika povijesne jezgre grada Splita GET.

PROČITAJTE PETICIJU

– U gradu u kojem su požari u poslovnim prostorima na tjednoj razini, u kojem se naziru epidemije zbog uvjeta u raznim objektima, u kojem štandovi i kiosci niču van dozvoljenih gabarita, pa čak i bez ugovora, u kojem pijane ture teroriziraju grad – nedopustivim smatramo da zaposlenici odjela za staru gradsku jezgru, komunalu, gradsku imovinu i društvene djelatnosti, koriste godišnje odmore kao da je ljetni raspust u osnovnoj školi i to isključivo s ciljem da izbjegnu suočavanje s problemima.

Također smatramo da je stanje u tolikoj mjeri alarmantno da je samo pitanje dana kada će se dogoditi katastrofa (na prometnicama se na žalost već i događaju), a očito gospoda koja vode ovaj grad nisu izvukli pouke primjerice požarom na Pjaci, gdje je pukom srećom izbjegnuta tragedija, a naknadno je pronađeno čak 8 nagorenih plinskih boca!

Apsurdno je i da je Gradsko vijeće Grada Splita izglasalo produženo radno vrijeme lokala u centru grada u visokoj sezoni, no sa svojim službama se nisu udostojili to i popratiti – svojim radnim vremenom i osiguranjem reda, već komunalne službe rade kraće od lokala – ističe Krpetić.

Sadržaj peticije možete pročitati u nastavku:

Svi mi koji smo bilo prirodom posla, stanovanjem ili s drugim, osobnim razlozima zarobljeni u gradu Splitu u ljetnim mjesecima, a pritom ne možemo ostvariti svoja prava na (i pretplaćeni) komunalni red, ovim putem zahtijevamo da:

Grad Split

UVEDE RADNU OBAVEZU SVIM SVOJIM DJELATNICIMA U VISOKOJ SEZONI

te prestane s praksom odlaska na godišnje odmore upravo u trenutku kada grad “puca po šavovima” od prenapregnutosti infrastrukture, obzirom je upravo to njihova odgovornost!

Radna obaveza se posebno mora odnositi na:

Gradonačelnika, njegove zamjenike i sve pročelnike;

Ured Grada (posebice Odsjek za staru gradsku jezgru i Odsjek za sigurnost i upravljanje kriznim situacijama);

Službu za društvene djelatnosti;

Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu upravu (posebice Odsjek za komunalne poslove i Odsjek za redarstvo);

Službu za gospodarenje gradskom imovinom;

Službu za gospodarstvo, obrtništvo i turizam;

Službu pravnih poslova, zaštite i zastupanja (posebice Odsjek za zaštitu imovine i prava).

U gradu u kojem su požari u poslovnim prostorima na tjednoj razini, u kojem se naziru epidemije zbog uvjeta u raznim objektima, u kojem štandovi i kiosci niču van dozvoljenih gabarita, pa čak i bez ugovora, u kojem pijane ture teroriziraju grad – nedopustivim smatramo da komunalni redari, zaposlenici odjela za staru gradsku jezgru, komunalu, gradsku imovinu i društvene djelatnosti koriste godišnje odmore kao da je ljetni raspust u osnovnoj školi i to isključivo s ciljem da izbjegnu suočavanje s problemima.

Grad Split u visokoj sezoni mora imati MOBILIZIRANE SVE SVOJE DJELATNIKE, a ne ostavljati svu odgovornost aktivistima, građanima i policiji” – stoji u peticiji Udruge stanovnika povijesne jezgre grada Splita GET.


1 KOMENTAR

  1. Ovo je provala godine…
    Ja živim recimo na Bačvice….
    Ima svaku večer pijanaca, možete li mobilizirat ekipu iz socijalne pomoći da malo po razgovaraju s ljudima da manje piju.
    Zamislite kolika je to šteta za njihov organizam i za društvo u cijelosti??

Comments are closed.