Udruga stanovnika povijesne jezgre grada Splita GET jučer je pokrenula peticiju naziva “Uvođenje radne obaveze zaposlenicima Grada Splita u visokoj sezoni”.

O čemu se radi i zašto je pokrenuta, obrazložio je Marin Krpetić, predsjednik Udruge stanovnika povijesne jezgre grada Splita GET.

PROČITAJTE PETICIJU

– U gradu u kojem su požari u poslovnim prostorima na tjednoj razini, u kojem se naziru epidemije zbog uvjeta u raznim objektima, u kojem štandovi i kiosci niču van dozvoljenih gabarita, pa čak i bez ugovora, u kojem pijane ture teroriziraju grad – nedopustivim smatramo da zaposlenici odjela za staru gradsku jezgru, komunalu, gradsku imovinu i društvene djelatnosti, koriste godišnje odmore kao da je ljetni raspust u osnovnoj školi i to isključivo s ciljem da izbjegnu suočavanje s problemima.

Također smatramo da je stanje u tolikoj mjeri alarmantno da je samo pitanje dana kada će se dogoditi katastrofa (na prometnicama se na žalost već i događaju), a očito gospoda koja vode ovaj grad nisu izvukli pouke primjerice požarom na Pjaci, gdje je pukom srećom izbjegnuta tragedija, a naknadno je pronađeno čak 8 nagorenih plinskih boca!

Apsurdno je i da je Gradsko vijeće Grada Splita izglasalo produženo radno vrijeme lokala u centru grada u visokoj sezoni, no sa svojim službama se nisu udostojili to i popratiti – svojim radnim vremenom i osiguranjem reda, već komunalne službe rade kraće od lokala – ističe Krpetić.

Sadržaj peticije možete pročitati u nastavku:

Svi mi koji smo bilo prirodom posla, stanovanjem ili s drugim, osobnim razlozima zarobljeni u gradu Splitu u ljetnim mjesecima, a pritom ne možemo ostvariti svoja prava na (i pretplaćeni) komunalni red, ovim putem zahtijevamo da:

Grad Split

UVEDE RADNU OBAVEZU SVIM SVOJIM DJELATNICIMA U VISOKOJ SEZONI

te prestane s praksom odlaska na godišnje odmore upravo u trenutku kada grad “puca po šavovima” od prenapregnutosti infrastrukture, obzirom je upravo to njihova odgovornost!

Radna obaveza se posebno mora odnositi na:

Gradonačelnika, njegove zamjenike i sve pročelnike;

Ured Grada (posebice Odsjek za staru gradsku jezgru i Odsjek za sigurnost i upravljanje kriznim situacijama);

Službu za društvene djelatnosti;

Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu upravu (posebice Odsjek za komunalne poslove i Odsjek za redarstvo);

Službu za gospodarenje gradskom imovinom;

Službu za gospodarstvo, obrtništvo i turizam;

Službu pravnih poslova, zaštite i zastupanja (posebice Odsjek za zaštitu imovine i prava).

U gradu u kojem su požari u poslovnim prostorima na tjednoj razini, u kojem se naziru epidemije zbog uvjeta u raznim objektima, u kojem štandovi i kiosci niču van dozvoljenih gabarita, pa čak i bez ugovora, u kojem pijane ture teroriziraju grad – nedopustivim smatramo da komunalni redari, zaposlenici odjela za staru gradsku jezgru, komunalu, gradsku imovinu i društvene djelatnosti koriste godišnje odmore kao da je ljetni raspust u osnovnoj školi i to isključivo s ciljem da izbjegnu suočavanje s problemima.

Grad Split u visokoj sezoni mora imati MOBILIZIRANE SVE SVOJE DJELATNIKE, a ne ostavljati svu odgovornost aktivistima, građanima i policiji” – stoji u peticiji Udruge stanovnika povijesne jezgre grada Splita GET.1 KOMENTAR

  1. Ovo je provala godine…
    Ja živim recimo na Bačvice….
    Ima svaku večer pijanaca, možete li mobilizirat ekipu iz socijalne pomoći da malo po razgovaraju s ljudima da manje piju.
    Zamislite kolika je to šteta za njihov organizam i za društvo u cijelosti??

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime