POGLEDAJTE PREMIJERU: Sarah & The Romans feat. Nina Fakin – Nedeja je večer

[VIDEO] Nakon dobrog smijeha i višestrukog nazdravljanja dogovoreno je kako će pjesma biti obrađena i snimljenaNedeja je večer, a u petak je „puštena u promet“. Ovo je za band Sarah & The Romans prva snimljena pjesma na hrvatskom jeziku i to na čakavskom narječju…

Kako je došlo do toga, rekao nam je u kratkom razgovoru Goran Troha:

– Jedne nedjeljne večeri uz opuštajuće pivo, staro društvo je došlo na ideju snimiti opet pjesmu Nedeja je večer. Riječ je bila o pjesmi banda “Ki Će Nan Ča” iz 1995. godine s albuma Ča će nan ki, u kojem su svirali sadašnji članovi Sarah & The Romans Boris Luković i ja.

Nakon dobrog smijeha i višestrukog nazdravljanja dogovoreno je kako će ta pjesma biti obrađena i snimljena!

Danas, nakon godine i pol dana pjesma je izašla u novom ruhu, bliskom glazbenom izričaju kojeg njeguje Sarah & The Romans.Tekst je pak ostao isti (Boris Luković autor) a nova je glazba – u duhu i izričaju kojeg njeguje band Sarah & The Romans. Glazbu potpisuju Andrej Juretić i Goran Troha a za aranžmane su zaslužni Bojana Mrvoš, Igor Willheim i Tilen Stepišnik.

Pjesma je snimana u Ljubljani (Studio Metro) i Rijeci (Studio Mr Lucky). Za mix i mastering pobrinuo se Matej Zec.Vokalnu suradnju na ovoj pjesmi ostvarili smo s Ninom Fakin, koja je već nastupala na nekim koncertima s bandom Sarah & The Romans. Nina je mlada talentirana pjevačica iz Pazina koja je upravo završava sa snimanjem svog prvog solo albuma. Kako je ona izvorna govornica čakavštine i divan vokal – nismo imali nikakve dvojbe kod odabira Nine Fakin za ovu suradnju.

Danas je službeno izašao i videospot za pjesmu. Prvi animirani spot!

-Pa da, zašto ne. Na spotu radio poznati hrvatski ilustrator, grafički dizajner, karikaturist – Ivan Mišković.

Pjesma „Nedeja je večer“ je nakon izlaska ubrzo stekla medijsku prepoznatljivost i uvrštena na radijske top liste – Crockodil (HRT Radio Rijeka), Hit tjedna (Radio Gorski kotar), Domaća top lista (Radio Makarska rivijera), Lista Bodulija (Radio Otok Krk), Korzika (Radio Korzo)…

Dakle, Sarah & The Romans feat. Nina Fakin – Nedeja je večer

Autori glazbe: Andrej Juretić i Goran Troha

Autor teksta : Boris Luković

Aranžman: Bojana Mrvoš / Igor Willheim / Tilen Stepišnik

Miks i mastering: Matej Zec

Snimano u studijima: Metro (Ljubljana), Mr Lucky (Rijeka)

Izdavač: AGR TV Records

Video ilustracija: Ivan Mišković

Video animacija i montaža: Zoran Ventin

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime