U utorak ujutro objavljeno je da je posada broda Alp Striker, koji aktivno traga za nestalim pomorcima, uočila signalnu raketu. Bijeli pa crveni signal trajao je dvadesetak sekundi, a u potragu za nestalim pomorcima uključio se i avion američke obalne straže.

Francuski Le Parisien objavio je u utorak ujutro da je u noći na ponedjeljak uočena “moguća svjetlosna raketa za poziv u pomoć” u blizini područja na kojem je potonuo Bourbon Rhode. Alp Striker je dojavio da su dva promatrača na mostu vidjela tijekom dvadesetak sekundi bijeli, potom crveni pirotehnički signal koji su protumačili kao mogući poziv upomoć.

Regionalni operativni nadzorni i spasilački centar Antili-Gvajana “odmah je zatražio da tri trgovačka broda skrenu s puta i odu na to područje. Tamo bi trebali biti tijekom utorka”.Također, od posada svih brodova koji prolaze područjem gdje bi pomorci mogli biti traži se pojačano osmatranje. U utorak ujutro u potragu se dignuo i avion američke obalne straže Hercules C-130 koji će nadlijetati područje.

Na sljedeća dva prikaza možete vidjeti točnu lokaciju broda Alp Striker koji je uočio ono što bi mogle biti signalne rakete:

Prijateljica: Idemo po njega

U međuvremenu, prijatelji su organizirali akciju skupljanja novca za daljnju potragu.

“Mi smo Dinov krizni stožer, zapravo mala ekipa velikog srca i ne možemo odustati od svog čovika. Idemo po njega, pa taman u veliki ocean. Imamo snage, ne odustajemo, iščekujemo u svakom trenutku dobre vijesti. Pokrenuli smo državu i svijet i idemo do Dina, on nas čeka”, objašnjava Maja Sulje, prijateljica obitelji Dina Miškića, prenosi HRT.

Do sredine današnjeg dana prikupljeno je preko 20.000 eura. Kao cilj je postavljen iznos od 300.000 eura.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime