POGLED NA OBALU I OTOKE Pogledajte izgled hotela koji se planira graditi na području Klisa

Hotel će, uz suteren i garažni dio, imati i četiri kata s ukupnim kapacitetom od 93 sobe i šest apartmana

– Općina Klis odlučila je ne čekati da investitori pokucaju na naša vrata, već smo sami osmislili atraktivan projekt i osigurali još atraktivniji teren koji ćemo im ponuditi za ulaganje. U suradnji s arhitektima, razvili smo projekt izgradnje kaskadnog hotela koji će se uklopiti u okoliš i svojim tlocrtom pratiti izgled naše tvrđave. Ovaj projekt ne samo da će donijeti dodanu vrijednost Klisu i osigurati kapacitete za nove posjetitelje, već će se po njegovom završetku otvoriti najmanje 60 novih radnih mjesta za Klišane. Općina Klis osigurala je kompletnu infrastrukturu za potencijalne investitore u blizini lokacije, a na istoj parceli moguće je izgraditi  dodatnih 10 vila uz sami hotel – izjavio je danas načelnik Općine Klis Jakov Vetma na konferenciji za medije u Klisu.


Načelnik Vetma prezentirao je idejno rješenje i 3D vizualizacije budućeg hotela koji bi trebao niknuti na parceli veličine 20.000 m2 s koje se pruža pogled od Omiša do Trogira te splitski arhipelag. Izradom rješenja i vizualizacije zadani su uvjeti gradnje, što je Općinsko vijeće Općine Klis jednoglasno prihvatilo na posljednjoj sjednici održanoj 30. kolovoza. Sama parcela nalazi se na 400 metara udaljenosti od poznate Kliške tvrđave.

– Općina Klis kroz mjesec će dana objaviti javni natječaj za prodaju nekretnina za izgradnju hotela i vila po točno preciziranim uvjetima gradnje na ovoj lokaciji.  Pripremili smo i svu dokumentaciju za Agenciju za investicije i konkurentnost za njihov Katalog investicija Republike Hrvatske i razgovaramo s Ministarstvom turizma za ulazak u i u njihov Katalog investicija u turizmu. Spremni smo razgovarati sa svim investitorima koji, na kvalitetan način i u skladu s projektom, našu viziju mogu pretvoriti u stvarnost. Vjerujemo kako će izgradnja hotela biti dodatni motor razvoja našega kraja te da će od njega koristi imati i privatni iznajmljivači. Posebne pohvale idu našem timu na čelu s Josipom Didovićem koji su uspjeli razriješiti 15-godišnji spor, konačno dokazati ove godine da ta parcela pripada nama te je uknjižiti na našu općinu – zaključio je Vetma.

Naselje i općina Klis nastali su podno srednjovjekovne tvrđave koja je bila i kulisa za popularnu seriju Igre prijestolja. Dobio je ime po klisuri na kojoj je tvrđava i izgrađena. Samim time, glavna ideja vodilja arhitektonskog ureda Srđane Dugalić bilo je „razdijeliti“ građevinu hotela u više volumena, a svaki kaskadno utopiti u prirodni kosi teren. Ovakva gradnja posjetiteljima će omogućiti vlastite zelene terase za svaku sobu i vezu unutarnjeg prostora s vanjskim prirodnim ljepotama što ga okružuju. Osim sa zelenim terasama, volumeni će biti povezani i s infinity bazenima koji stvaraju jedinstven doživljaj za sve goste.

Hotel će, uz suteren i garažni dio, imati i četiri kata s ukupnim kapacitetom od 93 sobe i šest apartmana. Svi su smješteni na način da imaju otvoren pogled prema moru i cijelom bazenu Klisa, Solina i Splita. Projektom je predviđen i unutrašnji zatvoreni bazen u sklopu SPA prostora. Uz tri vanjska bazena, moguće je smještati i pojedinačne bazene na terasi sobe, ukoliko investitor to bude želio.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime