Jučerašnji dan donio je prvi snježni pokrivač većem dijelu Dalmatinske zagore, ali postoje područja koja su ostala bez snijega. Primjerice, kompletno zaleđe Zadra, a većim dijelom i zaleđe Šibenika ostalo je bez snježnog pokrivača. Tamo je zahlađenje stiglo već kada su oborine bile pri samom kraju. Također, snijeg nije zabijelio Vrgorac i okolicu.

Tako se dogodila zanimljiva situacija da su viši dijelovi otoka Brača dobili snježni pokrivač, dok je vrgorski kraj imao kišu.

Na satelitskoj snimci naoblake za nedjelju može se vidjeti gdje je pao snijeg, a gdje ne. Snijeg je zabijelio velik dio Zagore srednje Dalmacije, ali samo istočnije od crte Dugopolje- Drniš. Dok imotsko područje obiluje snijegom, na vrgorskom ga nema. Bez snijega je i čitava šibenska Zagora.

Sve nabrojeno moglo se lijepo uočiti na satelitskoj snimci koje je snimio NASA-in Terra meteorološki satelit. Radi se multinacionalnom znanstveno-istraživačkom satelitu u sinkroniziranoj orbiti sa Suncem oko Zemlje. Nalazi na približno 710 kilometara iznad površine Zemlje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime