More bit da vi znate Franu Drpića, našega mladića, zaljubljenika u biciklizam, koji nas je već nekoliko puta oduševio velikim podvizima na svom biciklu, kada je s bratom Jerom krenuo na put do Vukovara, ili pak onom rutom kroz cijelu Hrvatsku, od Prevlake pa sve do Dunava u nekoliko dana…

E pa Frane nikad ne miruje a njegov najnoviji pothvat posvećen je aktualnoj borbi Bračkih pupoljaka za besplatan prijevoz trajektom. Podršku će im dati Everestingom, konceptom koji je u svijetu izvelo 3707 ljudi, a u Hrvatskoj bi ih se dalo izbrojiti na prste dvije ruke.

Everesting dakle, princip je jednostavan no za izvedbu vam treba snage, odlučnosti i upornosti. Odaberete dakle bilo koje brdo, bilo gdje u svijetu i vozite uzbrdo, ponavljate tu vožnju sve dok se ne popnete na ekvivalent visine Mt. Everesta tj. 8,848 metara. Frane je za sebe i naše Bračke pupoljke odabrao rutu Pučišća-Pražnica i cilj mu je u 24 uspona, kroz 18 sati, s najviše 2 sata pauze.

Vožnja nizbrdo se naravno ne broji, samo usponi. Samo ona najteža borba za krajnji cilj – ukazati koliko je težak put ljudskoga bića s poteškoćama u razvoju na jednom otoku, kada ti cijeli jedan sustav postane ogroman uteg i kada ti ni voljeni otok više ne može dati ono što ti treba za smislen korak naprijed, nego za zdrav život, mirno odrastanje i nesmetan razvoj moraš preko kanala… svakodnevno.

Zbog toga vas pozivamo da našeg Franu bodrite svim srcem i dušom!
Jer Frane radi s djecom s poteškoćama i direktno osjeća nemoć njihovih roditelja, a uskoro će i sam postati tata zbog čega mu od srca želimo svu sreću ovoga svijeta.

Njegov polazak s pučiškog kružnog toka najavljen je 11. kolovoza u 11 sati.

Lajkajte i šerajte i podržite ovo!
Al’ odma’

IZVOR: Facebook Pučišća