Kako je i najavljeno, uzduž cijele obale u noći na petak zapuhala je bura koja ponegdje ima vrlo jake do olujne, a podno Velebita i orkanske udare.

Tako je bura do ponoći u Splitu imala udare do 68 km/h, riječkom aerodromu 96 km/h, Paškom mostu 108 km/h, okolici Senja 118 km/h, a na Krčkom mostu do 121 km/h.

Bura otežava promet o čemu je izvijestio HAK.

Zbog olujnog vjetra samo osobna vozila smiju prometovati:

autocestom A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom DC3),
dionicom Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II.skupina).Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, te osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom (I.skupina vozila).

Zbog vjetra, na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime