Filip Zavadlav (25), osumnjičeni za trostruko ubojstvo u splitskom Varošu, u četvrtak ujutro je doveden je pred splitski Županijski sud iz Bolnice za osobe lišene slobode u Zagrebu, pod jakim mjerama osiguranja, što pravosudne policije, što policajaca u pancirkama. Nije dugo trajao njegov boravak u “Palači pravde”, istog dana je vraćen u Zagreb nakon što su obavljene sve procesne radnje.

Doveden je na vlastiti zahtjev, na istražno ročište na kojem se samo odlučivalo hoće li njegov otac i brat, Ante te Stanislav Zavadlav, tijekom postupka svjedočiti ili iskoristiti zakonsku mogućnost kao bliska rodbina, odnosno “privilegirani svjedoci”, da ne iznose svoje iskaze i saznanja. Iako su prije dva tjedna bili pozvani pred istražnog suca Mlađana Prvana iz istog razloga, tada je ročište odgođeno jer je dan ranije Stanislav napadnut. Sumnjalo se da je napad bio povezan sa zločinom koji je počinio njegov brat. Tada se činilo kako će brat i otac Filipa Zavadlava svjedočiti, govoriti o prijetnjama te okolnostima koje su možda dovele do trostrukog ubojstva, no danas su ipak odlučili da neće svjedočiti.

Filipa Zavadlava je vještačila psihijatrica Dolores Britvić, samo što se tiče njegove raspravne sposobnosti tijekom ovog ročišta, te je utvrdila da je u stanju pratiti događaje u sudnici.

I nije bio neki problem, pratiti tih nekoliko rečenica. Puno je važnije vještačenje, psihijatrijsko, koje se obavlja na Klinici za psihijatriju Vrapče, kao i kombinirano medicinsko-balističko vještačenje. Nadam se da će ovo prvo biti gotovo do proteka odluke o produljenju istražnog zatvora koja je danas donesena. – kazao je Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić.

U četvrtak je naime produljen istražni zatvora za 25-godišnjaka na još dva mjeseca. Zavadlav je uhićen 11. siječnja u kasno popodne, nekoliko sati nakon što su ubijeni Marin Boban, Jurica Torlak te Marin Ožić Paić. Osumnjičen je da je u njih ispalio 36 metaka iz automatske puške, a zatim je otišao kući gdje se presvukao. Uhvaćen je u kafiću na Skalicama, gdje se s ocem dogovorio naći s radnikom Centra za socijalnu skrb, koji je posumnjao da je upravo Filip odgovoran za tragediju koja se odigravala tog dana…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime