Svjetsko prvenstvo u jedrenju u klasi Laser počinje sutra, a održava se u australskom Melbourneu i traje do 16. veljače. Splićanin Tonči Stipanović i Hvaranin Filip Jurišić predstavljaju JK Mornar, a ovo je ujedno i prilika da netko od njih izbori mjesto koje vodi na Olimpijske igre u Tokiju.

– Do sada smo imali izvrsne uvjete i zadovoljan sam kako napredujemo. Od kad smo došli u Melbourne sve je po planu, bilo je vjetra tako da su treninzi odrađeni po idealnim uvjetima i jedva čekamo da krenemo s regatom. Što se tiče borbe za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, trenutno je sve usmjereno na regatu koja me čeka u narednim danima, a nakon toga ćemo vidjeti kako stvari stoje – kazao je Tonči Stipanović.

Hvaranin Filip Jurišić jedan je od mladih laseraša JK Mornara koji je u uzlaznoj putanji, a ovo je idealna prilika da se pokaže u jakoj konkurenciji.

– Jako sam motiviran, pripreme u Splitu i na Malti su odrađene jako dobro i mislim da smo maksimalno iskoristili uvjete. Vrijeme u Melbourneu je dosta promjenjivo i temperature osciliraju, ali vjetra ima, a po prognozama će ga biti i na prvim danima regate – kazao je Filip Jurišić.

Svjetsko prvenstvo u klasi Laser traje 6 dana, a sudjeluje 130 jedriličara iz cijelog svijeta. Prva tri dana su kvalifikacijska, a potom slijede tri finalna dana nakon kojih će se znati tko su najbolji laseraši na svijetu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime