Tamo gdje zlatno sunce sja, gdje se u zraku osjeti miris soli, gdje zrije grožđe i raste maslina – u srcu Dalmacije smjestila se nova farma, ove godine s novim imenom ‘Farma More i Maslina’, a koje sve čari krije te što donosi nova sezona, gledatelji Nove TV u večeras će moći doznati u najgledanijem reality showu u Hrvatskoj.

Kandidata ima ukupno 14. Tri su iz Splitsko-dalmatinske županije, od toga dvoje kandidata iz Splita, jedan iz Klisa. Riječ o Jurici Galiću Juki, Stjepanu Jukiću i Maji Bajamić.

Pogledajte tko su svi kandidati ovogodišnje Farme.

 • JANI ZOMBORI BANOVAC
  40 g., Galižana, producent/glumac/kaskader
 • KATARINA VUKADIN
  40 g., Zagreb, instruktorica joge
 • JURICA GALIĆ JUKA
  44 g., Split, fotograf i bloger
 • DORA ADANIĆ
  33 g., Zagreb, instruktorica fitnessa i bodybuildinga
 • TOMISLAV PAVLOVIĆ
  38 g., Zagreb, kuhar
 • ENA FRIEDRICH
  33 g., Zagreb, model
 • PRINCE WALE SONIYIKI
  35 g., Zagreb, uslužni djelatnik
 • SANJA EMM
  50 g., Kloštar Ivanić, njegovateljica za starije i nemoćne
 • SAŠA ŠTEFIĆ
  44 g., Donja Dubrava – Međimurje, poslovođa u proizvodnji sokova
 • MARINA TOMAŠEVIĆ
  60 g,. Zadar, glazbenica i slikarica
 • STJEPAN JUKIĆ
  30 g., Klis, slikar umjetnik
 • ZDENKA JAKUS
  49 g., Žminj, radnica u tvornici
 • SILVIO KRSTANOVIĆ
  27 g., Zagreb, fitness trener
 • MAJA BAJAMIĆ
  29 g., Split, pjevačica i glumica

Jurica Galić Juka dolazi iz Splita, u sretnom je braku te otac dvoje djece. Do 2012. godine živio je žestokim životom – bio je zagriženi navijač, redar u klubu, a onda, kako ističe, tijelo mu je reklo dosta. Juka ostavlja svoj dotadašnji život iza sebe te se u njemu bude talenti putopisca, fotografa, blogera… Otad je proputovao 70 država svijeta, obišao planet od najveće špilje svijeta Son Doong u Vijetnamu do Uskršnjeg otoka, od Černobila do pustinje Atacama, osvojio pedesetak svjetskih i nacionalnih fotografskih nagrada, održao više od 200 putopisnih tribina diljem Hrvatske i regije, organizirao 12 samostalnih fotografskih izložbi. Osim putopisa, fotografije Juka radi u tehničkoj službi jedne tvrtke, a predsjednik je i udruge ‘TheMladichi’.

Foto: Nova TV

Kao jedan od svojih najvažnijih projekata na kojima je radio Juka izdvaja dokumentarnu seriju „Nomad“, koju potpisuje kao scenarist i voditelj. Osim s obitelji, svoj dom Juka je jedno vrijeme dijelio i s neobičnim životinjama, od kojih se ističu zmije, sove i majmuni. Zaneseni je kolekcionar antikviteta i prirodoslovnih eksponata, posebice minerala i fosila. Aktivno trenira kickbox, a na tijelo redovito tetovira najljepšu fotografiju sa svake ekspedicije. Za sebe kaže da posjeduje pobjednički mentalitet, uz iznimnu karizmu i fanatičnu odlučnost, a mana koju bi izdvojio je visok ego, no, ističe – radi na tome i svaki dan je sve uspješniji. Ne voli ljude bez duha, ekstremiste, šoviniste, lažljivce, rasiste, nasilnike.. Životni moto mu je da ne pobjeđuje uvijek najbolji, već najuporniji, a o svojoj borbi na Farmi kaže: ”Borim se kao lav za pobjedu, reagiram kao vitez kada izgubim!”

Stjepan Jukić ili, kako ga zovu, „Kliški Picasso” umjetnik je u pravom smislu riječi. Živi od prodaje svojih slika. Novce koje zaradi potom uloži u boje, platna i putovanja, a u Klis se vrati kada su prazni džepovi. Fasciniran je Kubom i tamošnjim mentalitetom, tj. lakoćom življenja. Prijatelji ga opisuju kao produhovljenog slobodnjaka, mudrog, odmjerenog, kreativnog, karizmatičnog, plemenitog, s odličnom moći zapažanja. Mane su mu, navodi, da svijet gleda kroz ružičaste naočale, živi za danas i ne zna stati.Foto: Nova TV

Kaže da nije konfliktna osoba te ako i dođe do nekakvog konflikta, riješi ga razgovorom. Odbijaju ga glasni i impulzivni ljudi te povišeni tonovi. Kroz život se vodi motom „Go with the flow”. Vegetarijanac je i opušta se uz more, sunce i šetnju. ”Slikam i stvaram, putujem i uživam u tišini. Bavim se svim onim što me dida naučio od malih nogu. Vrtlarim i stalno su mi ruke u zemlji, a zemlja je ujedno i velika inspiracija zadnjoj seriji slika na kojoj radim”, otkriva.

Maja Bajamić je pjevačica i glumica – članica ansambla kazališta (jazz i cabaret klub Kontesa), a osim po pjevanju gledateljima je poznata i po sudjelovanju u showu ‘Tvoje lice zvuči poznato’ u kojemu je odnijela pobjedu. Za sebe kaže da je iskrena, ne voli gubiti, a s vremenom se uči nositi s porazima. Cijeni umjetnost, ljepotu. Smatra da bi mogla pobijediti u showu ‘Farma More i Maslina‘, jer je sva njezina imovina u njoj, kao i sve što još nema.

Foto: Nova TV

Veseli se sudjelovanju u showu jer je u vrijeme koronavirusa i lockdowna s bakom i tatom posadila 70 kilograma krumpira, tikvica i paprike. Voli raditi u vrtu, a opušta se u miru sama sa sobom, kavom i komadom papira u ruci. ”Radije sam solo igračica, ali kad je tim u pitanju, opet dajem sve od sebe. Gorim za svoj tim. Odgovorna sam i prilagodljiva za dobrobit tima. Borbena, altruistična i empatična” kazala je Maja.

Inače, Jurica Galić Juka je kolumnist našeg portala.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime