Građani Solina ostali su zgroženi nakon što su primijetili da se na lokaciji od samo nekoliko metara od Osnovne škole don Lovre Katića u Solinu planira otvoriti automat klub „Arena casino“.

Naime još je 16. ožujka Ministarstvo financija donijelo odluku o Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o prostornim i tehničkim uvjetima za priređivanje igara na sreću u casinima, automatima i uplatnim mjestima kladionica. Prema toj odluci koja je već tada stupila na snagu izričito se navodi da lokacija poslovnog prostora casina ili automat kluba ne smije biti manja od 500 metara udaljenosti prvih odgojno-obrazovnih ustanova (dječjih vrtića, osnovnih škola, srednjih škola i učeničkih domova) te vjerskih objekata (crkve, džamije, sinagoge, odnosno vjerski objekti čija je namjena i svrha redovito obavljanje vjerskih obreda).

Građani Solina su ogorčeni i ljuti

– Razočarani smo i zgroženi, je li moguće da će se ovo dozvoliti, naša djeca odrastati, igrati se odmah pored kockarnice, nevjerojatno – u nevjerici su nam komentirali brojni Solinjani koji stanuju u neposrednoj blizini.

“A što reći, grad prijatelj djece, na sve strane otvara automat klubove. Svakih 100 metara. Ma divota od grada, nema što”. “Otvoriti kockarnicu odmah kraj škole! Još nisu otvorili, a sve su pripremili”, samo su neki od brojnih negativnih komentara.

Pravilnik koji je donesen prije više od pola godine u obrazloženju je naveo da je ova nadopuna donesena zbog istraživanja koja su pokazala da se gotovo 13 posto maloljetnika kladi ili kocka, iako im zakon to izričito zabranjuje. Isto tako, brojna istraživanja su pokazala kako je ta brojka znatno veća od ostatka Europske unije. Također zabrinjava podatak da je dvije trećine srednjoškolaca sudjelovalo u nekom obliku klađenja ili kockanja, što je prije svega alarmantno i zabrinjavajuće.

Gradonačelnik sazvao konferenciju za medije

Povodom brojnih pritužbi građana gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević sazvao je hitnu konferenciju za medije koja će se održati u petak u jutarnjim satima ispred platoa Osnovne škole don Lovre Katića.

Na konferenciji će o ovoj problematici govoriti gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević, pročelnik UO SDŽ za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić i ravnateljica Osnovne škole don Lovre Katića Anđelka Slavić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. a šta ste uspametovali eno vam kockarnica na japirku pored škole pa se niko ne javlja.bolje vi vam bilo da odgajate dicu da ne šetaju po kafićima uplaćivat tikete za kladionu.odgovornost je na roditeljima a dica nemaju šta radit u kockarici.ništa ispod 18 godina uz predočenje osobne iskaznice i problem riješen.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime