PNUSKOK je objavio nove detalje o slučaju Josipe Rimac koja se od svibnja nalazi u pritvoru.

Rimac je završila iza rešetaka u slučaju vjetroelektrane, a u pritvoru se nalazi zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Priopćenje PNUSKOK-a prenosimo u cijelosti:

“U nastavku kriminalističkog istraživanja o kojem smo izvijestili 30. svibnja 2020. godine, Policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnio je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Posebno izvješće s novim saznanjima”, piše na početku priopćenja.

“Naime, temeljem činjenica do kojih se došlo u nastavku kriminalističkog istraživanja provedenog u koordinaciji s USKOK-om, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je I.- osumnjičena 40-godišnja hrvatska državljanka počinila kaznena djela Trgovanje utjecajem iz čl. 295. st. 2. KZ-a i Poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. u vezi čl. 37. KZ-a.

Također je utvrđeno da su II.-osumnjičeni 55-godišnjak i III.-osumnjičeni 35-godišnjak počinili kazneno djelo Davanje mita za trgovanje utjecajem iz čl. 296. st. 1. KZ-a, da su 42-godišnjak, 38-godišnjak, 36-godišnjak i 48-godišnjak počinili kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. KZ-a., dok su 34-godišnjak i 65-godišnjak, počinili kazneno djelo Poticanje na trgovanje utjecajem iz čl. 295. st. 1. u vezi čl. 37. KZ-a u odnosu na I. osumnjičenu osobu”, stoji u priopćenju.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime