Premijer se također zahvalio ‘ekspertima za poljoprivredu na isporuci lubenica’, a ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića zadužio je da osigura Markov trg, javlja Tportal.

‘Da zahvalim ovim novopečenim ekspertima za poljoprivredu na isporuci ovih lubenica pred Vladom. Ministre Božinoviću, molim vas da MUP napravi plan sigurnosti prostora ispred Vlade, jer ovo je moglo biti nešto drugo osim lubenica. Što se tiče demokracije i što se tiče sigurnosti ponašat ćemo se kao i sve druge zemlje’, kazao je premijer.

Naime europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić izveo je u četvrtak neobičan ‘performans’ na Markovu trgu, pred zgradom Vlade. Organizirao je ondje, pred vratima Vlade, iskrcavanje hrpe lubenica, sve kako bi ukazao na neravnopravan položaj hrvatskih i ostalih europskih poljoprivrednika.

Kaos pred Vladom, Sinčić istovario hrpu lubenica na Markovom trgu

Premijer je kazao da je u srijedu završena faza dostave ponuda za nabavku novog višenamjenskog borbenog aviona, a proces evaluacije dostavljenih ponuda će trajati iduća tri mjeseca. Izrazio je nadu da će školska godina proći dobro. ‘Nadamo se da će činjenica da je 90 posto škola odabralo model A uz pridržavanje svih epidmeioloških mjera proći dobro. Vodimo računa o odgovornosti, one tri točke -. higijena, distanca, dezinfekcija’, kazao je Plenković i dodao da se ne rukuju. Plenković se osvrnuo i on neki dan rukovao jer mu je dosadilo odbijati rukovanje s predsjednikom Republike, a smatra da to ne treba raditi. ‘Nemojte se rukovati, slušajte mnistra Beroša i epidemiologe’, poručio je.

Plenković se osvrnuo i na presudu prema kojoj je konačno hrvatskim vinarima omogućeno da koriste naziv teran.

‘Još jedna sudska presuda europskih institucija u korist Hrvatske’, kratko je primijetio Plenković.

Ministar zdravstva Vili Beroš se pojavio s maskirnom maskom na licu na sjednici pa mu je Plenković kazao da je to izgleda neka nova moda u zdravstvenom sustavu.

Ministar financija Zdravko Marić predstavo je Nacrt prijedloga polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna Republike Hrvatske za prvo polugodište 2020. godine. Kazao je da je u prvom polugodištu 2020. godine pad BDP-a bio 7,8 posto u prvih šest mjeseci ove godine, a prihodi proračuna su bili 60,6 milijardi kuna što je pad od 7,2 posto.

‘Kad se sve zbroji i oduzme minus državnog proračuna je 16,7 milijardi kuna, a dug konsolidirane države 17,9 milijjuna kuna, što je 4,9 posto od ukupnog BDP-a države’, kazao je ministar financija.

Na kraju sjednice opet se osvrnuo na incident s lubenicama, istaknuvši da se nisu posebno uzbudili zbog te situacije, ali smatra da nije primjereno da se netko zalijeće kombijem pred zgradu vlade zbog sigurnosti prolaznika i novinara, piše Tportal.

‘Puno putujem, ali takvo nešto nisam nigdje vidio’, dometnuo je Plenković.

 

 

 1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime