Premijer Andrej Plenković jučer je Mostaru je sudjelovao u ustoličenju novog mostarsko-duvanjskog biskupa Petra Palića.

No Plenković je jučer nenajavljeno posjetio Solin gdje boravio neformalno i gdje je posjetio nedavno posvećenu novoizgrađenu crkvu Svete Obitelji u Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu.

Plenković je tu bio prisutan i kada se polagao kamen temeljac. Plenkovića su dočekali generalni vikar SM nadbiskupije Miroslav Vidović i župni vikar Ivan Odrljin. Premijera su dočekali i potpredsjednik Sabora Ante Sanader, župan Blaženko Boban, gradonačelnik Dalibor Ninčević.

 

Premijer se potom prošetao bazilikom gdje je izrazio želju da bazilika dobije željeni naslov “basilica minor”, odnosno da to odobri Sveta Stolica.

Kako doznajemo, Plenković je zadovoljan da je ovakva bazilika izgrađena na mjestu “kolijevke hrvatskog kršćanstva” i da je nosi naziv Obitelji u imenu “pošto je obitelj nukleus društva”. Oduševljen je ikonografijom patera Rupnika i djelom arhitekta Viktora Vrečka. Izrazio je nadu da će crkva postati novo mjesto hodočašća cijele regije.2 KOMENTARI

  1. Eto vidite kako se moze biti veliki vjernik i bez jednog sata vjeronauka, a prvu pricest nemojmo ni spominjati, pitanje je dali je uopce krsten.

  2. “Ive”, nauči i ti SEDAM SVETIH SAKRAMENATA, ČIN VJERE, ČIN UFANJA , ČIN LJUBAVI I ČIN PONIZNOSTI,USPUT SE ODRECI SATANA BRAVARA I NJEGOVE IDOLOGIJE, PRIVEST ĆE MO I TEBE NA KRŠĆANSTVO, KRSTIT TE I UDJELIT TI POTVRDU, ISPOVJEDIT TE JER VELIKI GRIJEH JE KLEVETATI DRUGOGA I O NJEMU TRAĆKATI I NEISTINE GOVORITI, ZATIM SE MORAŠ ODREĆI GRIJEHA, IZVRŠITI ZADANU POKORU ZA GRIJEHE, ZATIM ĆE TI SVEĆENICI UDJELITI SVETU HOSTIJU!
    SEDAM SVETIH SAKRAMENATA:1)KRST 2)POTVRDA 3)PRESVETI OLTARSKI SAKRAMENAT 4)POKORA 5) BOLESNIČKO POMAZANJE 6)SVEĆENIČKI RED 7)ŽENIDBA

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime