Premijer Andrej Plenković odgovorio je iz Koprivnice na izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao da su on (Plenković) i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sve znali o aferi u Janafu jer su morali znati s obzirom na svoje funkcije, piše Index.

“Ja, nažalost, nisam imao prilike gledati ili slušati izjavu predsjednika. Komentirat ću na temelju blic pogledanih izjava i na povjerenje. Jako je znakovita informacija: ‘Ja sam bio premijer pa sve znam.’ To je znakovito da nije svejedno tko je na čelu vlade. Je li netko tko se zanima, tko želi znati što je u kojoj istrazi. Ja ne želim uopće znati čime se bavi Uskok, policija. To je antikorupcija, to je jako važno, ako je to doista odgovorio, to je krucijalno da znamo tko se kako ponaša kao predsjednik vlade”, rekao je Plenković, pa nastavio:

“Da tako nešto znam ja ili ministar Ćorić, sigurno ne bi bio imenovan za predsjednika Uprave. Barišić je ovlastio osobu, ne obnaša nijednu dužnost. Bismo li ga stavili na listu da smo znali? Sigurno da ne bismo. Ovaj današnji trenutak je velika razdjelnica između mene i njega. On je jako nervozan, ali on mora objasniti o čemu se tu radi”, kazao je Plenković.

Novinari su ga pitali je li ipak osjećao da je trebao znati s obzirom na to da je uhićeni Kovačević šef velike državne firme.

“Nemam nikakvih osjećaja spram toga. Postoje činjenice koje znate u nekom trenutku i one koje ne znate”, odgovorio je Plenković.

Je li znao ministar Božinović?

“Ja sam uvjeren da on to nije znao. Zašto bi on to znao kao ministar unutarnjih poslova? Policija radi svoj posao”, kazao je.

Je li netko od članova vlade išao u Kovačevićev klub?

“Ne znam, ja ne pratim svoje članove vlade. Ne znam gdje idu ručati, gdje šeću, to me ni ne zanima. Možda bi bilo dobro da on (Milanović op. a.) objasni, ako je išao u taj klub, zašto je tako nervozan. Da sam ja kao predsjednik vlade ovo izgovorio, mislim da bi već imali rafalne napade medija, imali biste baražnu vatru prema meni. Ovdje to ne čujem zasad. Ne da pozivam, ali ne čujem. On je jako nervozan”, zaključio je Plenković.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime