Plenković: “Od EU ćemo dobiti 357 milijuna eura za Pelješki most i cestovno povezivanje Dalmacije”

"Europska komisija će idući tjedan dovršiti sve interne procedure za sufinanciranje dosad najvećeg EU projekta. Za taj ćemo projekt dobiti 357 milijuna eura, a realizirat će se u tri faze, od 2017. do 2021."

“Europska komisija će idući tjedan dovršiti sve interne procedure za sufinanciranje ovog, dosad najvećeg EU projekta”, kazao je premijer Andrej Plenković.


U uvodnom obraćanju premijer Andrej Plenković kazao je kako su na jučerašnjem Danu poduzetnika bili i on i niz ministara. Osvrnuo se potom i na rast BDP-a koji je jučer objavio Državni zavod za statistiku. “Možemo biti zadovoljni i rastom zaposlenosti, očekujemo da nastavimo trendove pozitivnih makroekonomskih pokazatelja”, javlja Dnevnik.hr.

Kazao je kako su pri kraju aktivnosti kojima će biti osigurano sufinanciranje projekta nazvanog “Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom”, u što spada i izgradnja Pelješkog mosta. “Europska komisija će idući tjedan dovršiti sve interne procedure za sufinanciranje dosad najvećeg EU projekta. Za taj ćemo projekt dobiti 357 milijuna eura, a realizirat će se u tri faze, od 2017. do 2021. Riječ je o strateškom projektu za cijelu RH i u kontekstu naših priprema za ispunjavanje kriterija za ulazak u Schengen.”

Sjednica je nastavljena redovnim točkama dnevnog reda te je usvojeno mišljenje Vlade o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za prošlu godinu. Usvojen je i Nacrt konačnog prijedloga zakona o osiguranju radničkih tražbina. Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić kazao je tom prilikom kako se “ovim prijedlogom zakona osigurava efikasnija zaštita egzistencije radnika na društveno prihvatljivoj razini”.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0