SDP-ova Sabina Glasovac, govoreći u srijedu na aktualnom prijepodnevu u Saboru, pitala je premijera Andreja Plenkovića o slučaju ravnatelja Osnovne škole u Zagvozdu. Riječ je inače o HDZ-ovcu koji je zaposlio svoju kćer u školi iako nema kvalifikacije za to, a kasnije se pravdao da mu više nije kćer jer se udala, pišu 24 sata.

Glasovac je pitala Plenkovića je li to njemu normalno i što će učiniti kako bi se uredio način zapošljavanja u školama.

“Nije mi to normalno”

– Vidio sam samo naslove, ne znam detalje, u svakom slučaju ne djeluje mi to normalno ni uobičajeno. Oni koji trebaju provjeriti, to će provjeriti i donijeti određene odluke i zaključke, ja nemam s tim nikakav problem. Morate znati da mi s razine Vlade nemamo uvide u sve detalje natječaja u općinama i gradovima, posebno u obrazovnom sustavu – istaknuo je Plenković.

– Nešto je trulo u državi Danskoj – dodala je Glasovac naglasivši kako je imao četiri godine da riješi problem korupcije i nepotizma.

– Žalosti me što vi u ovome ne vidite priliku da pošaljete poruku da ćete se boriti protiv nepotizma, zlouporaba položaja i ovlasti u školama. Ali me ni ne čudi jer vi niste u stanju boriti se protiv tih pojava niti u vašoj Vladi. Žao mi je što tako elegantno migoljite iz stvari koje se itekako tiču vaše odgovornosti – poručila mu je, pišu 24 sata.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime