Premijer Andrej Plenković rekao je u Zagrebu da se s prosvjetnim sindikatima sve moglo rješavati i bez štrajka, a na pitanje razmišlja li vlada o njegovoj zabrani, nije konkretno odgovorio već je kratko poručio da će se o tome razgovarati.

– Razgovarat ćemo. Mi ne samo da smo bili za kompromis, nego smo i dali paket rješenja koji uključuje dugoročno rješenje. Vidite i sami da i drugi polako počinju dolaziti sa zahtjevima o koeficijentima artikuliranim kroz medije, – odgovorio je Plenković novinarima na upit razmišlja li se o ukidanju štrajka.

Premijer je nakon obilježavanja 20. obljetnice osnutka Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinska” rekao da prosvjeta nije jedini resor, već ih ima jako puno te je ponovio da je važno naći rješenje koje je održivo proračunski i s prihodovne strane.

Iako su razgovori s predstavnicima sindikata u obrazovanju završeni u petak navečer nakon tri sata bez dogovora, premijer sa sindikatima planira i dalje razgovarati, ali ne i danas “jer se nije imalo kad”.

Plenković: Ima vlada koje povećavaju plaće i koje smanjuju – naša povećava 

Uvjeren je da štrajk ne može naštetiti kampanji HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović jer “učitelji, nastavnici pa i nenastavno obrazovno osoblje zna da je ovo vlada koja povećava plaće, a ne smanjuje njihova primanja”.

– Ima vlada koja je smanjivala plaće i ona koja povećava. Naša je koja povećava, poštuje nastavnike i želi dijalog sa socijalnim partnerima, tj. sa sindikatima, – rekao je Plenković.

Ponovio je da ne vidi nijedan racionalan razlog za štrajk i ustvrdio da se sve moglo rješavati i bez štrajka.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime