Plenković nakon sjednice VNS-a: “Složili smo se da napad na Banske dvore ima obilježje terorizma”

Rekao je da je ovo bio sjajan sastanak


Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost u sjedištu HDZ-a je na sjednici Predsjedništva stranke analizirao rezultate unutarstranačkih izbora.


Kako je rekao, 31,5 posto članova je izašlo na unutarstranačke izbore.

– Ovi izbori pokazuju da smo, uoči lokalnih izbora iduće godine, osigurali svojim članovima unutarstranački legitimitet svih lokalnih organizacija čime će krenuti cijeli proces priprema za lokalne izbore – rekao je Plenković.

– Danas ćemo raspraviti i aktualni tjedan, sutra je na dnevnom redu rasprava o izmjenama Ovršnog zakona, u srijedu se glasa povjerenje ministru Čoriću i izglasava proračun, u četvrtak je na dnevnom redu porezna reforma – kazao je Plenković.

O sjednici VNS-a i razgovoru s predsjednikom Milanovićem kazao je da je objavljeno priopćenje sa sjednice.

– Dok smo dolazili ovdje objavljeno je priopćenje sa sjednice koje reflektira kratki rezime sastanka. Usvojene su smjernice rada sigurnosno-obavještajnih agencija, data je suglasnost suradnji s pojedinim službama nekih drugih zemalja, što su službe predložile, raspravljena je situacija koja se odnosi na radikalizaciju u društvu, osuđen je napad na Banske dvore 12. listopada, konstatirano je konsezusom da je riječ o djelu s obilježjem terorizma. Bio je to jednoglasan zaključak – rekao je Plenković.

Na pitanje novinara je li bilo kritika predsjednika Milanovića, rekao je:

– Ne, ta je tema apsolvirana

Na pitanje o tome je li se Milanović sad usuglasio da je napad na Markovom trgu imao elemente terorizma jer prije to nije mislio, odgovorio je:

– Točno, zato sam to i naglasio. Malo, pomalo…

– Imamo suglasje oko položaja Hrvata u BiH, zajedničkih napora oko jačanja prava Hrvata kao konstitutivnog naroda, osobito kod biranja predstavnika Hrvata u predsjednička tijela BiH kao i zalaganja za prava Hrvata u Srbiji i Crnoj Gori – objasnio je Plenković.

– Raspravljalo je nas 12 ili 13, koliko nas je bilo. Što se tiče predviđenog dnevnog reda, donijeli smo priopćenje i to je bilo to – dodao je Plenković.

– Nije to format sastanka na kojem imate svađe ili nešto, prolazi se točka po točka – rekao je.

Nije htio odgovarati na pitanja o tome kako je protekao sastanak na kojemu je bio prisutan i predsjednik RH Zoran Milanović.

– To je bio sjajan sastanak – rekao je Plenković. Naveo je i da nije bilo rukovanja.

– Po tom pitanju smo konzistentni – dodao je Plenković, piše Dnevnik.hr.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime