PLENKOVIĆ NAJAVIO Sve srednje škole idu online, veće plaće zdravstvenim radnicima

"Božićnice za državni i javni sektor bit će isplaćene 18. prosinca, podignute su s 1.000 na 1.500 kuna", rekao je Plenković


Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku kojom će svima koji sudjeluju u borbi protiv bolesti COVID-19 osigurati dodatak na plaće. To bi trebalo ispraviti i nepravdu onim liječnicima koji rade s oboljelima od koronavirusa, a ovih su dana dobili manje plaće. Nekima od njih to je smanjenje bilo i do 20 posto.


“Danas je 10. dan od posljednjeg postroženja mjera. Premda je rano reći kakav je učinak mjera, nažalost bilježimo rast broja zaraženih. Rast visokih brojeva se još nije spustio, moramo se držati mjera, kako bismo do Božića smanjili broj zaraženih i smanjili pritisak na zdravstveni sustav. Još uvijek nije dovoljno jer se porast nije zaustavio. Moramo se pridržavati svih mjera”, rekao je premijer Andrej Plenković na početku, piše Index.

“Vlada će danas donijeti odluku o povećanju plaća zdravstvenim djelatnicima, isto ćemo dati i sustavu socijalne skrbi”, rekao je.

“Kad je riječ o školama, većina županija će zatražiti od Ministarstva da se idući tjedan škola prebaci online za srednje škole. Svi će biti van sustava dolaska u škole od 14. prosinca do 18. siječnja”, objavio je Plenković.

Božićnice za državni i javni sektor bit će isplaćene 18. prosinca, podignute su s 1.000 na 1.500 kuna”, rekao je Plenković.

Online nastava

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera, ministar Davor Božinović izjavio je da ministar Radovan Fuchs danas razgovara sa svim županima o “korekcijama prvotnih planova u vezi škola”, ali da će o tome biti više riječi na sjednici vlade.

Zagrebačke srednje škole od ponedjeljka 14. prosinca prelaze na online nastavu, potvrdio je danas pročelnik zagrebačkog gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
4
Plač
2
Grrr
3
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime