Plenković na izvanrednoj konferenciji: “Ne prihvaćam ostavku ministra Krstičevića”

Danas je premijer Andrej Plenković održao konferenciju za medije u Banskim dvorima, kako bi se očitovao o situaciji na požarištima u Splitu

Danas je premijer Andrej Plenković održao konferenciju za medije u Banskim dvorima, kako bi se očitovao o situaciji na požarištima u Splitu.


– Ne prihvaćam ostavku ministra Krstičevića – rekao je premijer Plenković na samom početku.

– Želim kazati da smo tijekom boravka u Splitu održali krizni stožer u vezi požara koji je krenuo u noći na ponedjeljak. Riječ je o jednom od 14 požara koji su bili aktivni. On je medijski interesantan jer je rijetkost da požar dođe do samog grada Splita.

Riječ je o velikom požaru. Ako gledamo rezime materijanih šteta, one su velike.Ono što je važno, niti jedan objekt od strateškoga značaja, nije izgorio, niti je bio ugrožen. Sve su to vatrogasci obranili i ja im na tome zahvaljujem. – rekao je Plenković

– Želim komentirati i izjave predsjednice koja je rekla da je vojska mogla i prije doći u Split. Vojska dolazi na požarište u dogovoru s DUZS. Potpredsjednik Vlade i minstar obrane su tijekom jučerašnjeg dana temeljem svog iskustva angažirali pripadnike HV da dođu iz Gospića kako bi pomogli u obrani raketne baze u Žrnovnici. U usmenom dogovoru u dogovoru s Ministarstvom obrane donesena je odluka o vojsci. Trenutno je angažirano oko 400 pripadnika OS. Angažirani su u mjeri koja je adekvatna kako bi pomogli vatrogascima. Istodobono su tu kanaderi, njih četiri i air tractori koji djeluju na području oko Podstrane.  Ovom im prigodom zahvaljujem i ne prihvaćam nikakav govor o ostavci Krstičevića. – rekao je Plenković.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0