Plenković: Imam 100-postotnu podršku za suradnju s HNS-om

Upitan što ako do petka ipak ne bude novih ministara - hoćemo li na nove izbore, odgovorio je "radimo prvo na ovim koracima, kad dođe vrijeme za to, o tome ćemo razgovarati"

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke potvrdio je novinarima da je dobio, kako je rekao, “100-postotnu podršku” svojih kolega za suradnju s HNS-om, čije Predsjedništvo pak u ovim trenucima još uvijek vijeća o tome hoće li dati podršku svom predsjedniku Ivanu Vrdoljaku za suradnju s HDZ-om. Plenković je ujedno potvrdio da bi suradnja dvaju stranaka podrazumijevala i ulazak HNS-a u Vladu, piše tportal.


Plenković je kazao da je na sjednici Predsjedništva stranke u poslijepodnevnim satima ponovno izraženo kolektivno zadovoljstvo rezultatima drugog kruga lokalnih izbora, na kojima je HDZ pobijedio u “dvije ključne utakmice”: u Osječko-baranjskoj županiji i u Gradu Splitu.

Rad se nastavlja u srijedu na Aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru, kao i u razgovorima s političkim strankama u cilju formiranja stabilne parlamentarne većine. Plenković je pritom izjavio da ima “jednoglasnu potporu” kolega, a ukoliko razgovori ne urode plodom HDZ je spreman za parlamentarne izbore. Upitan hoće li pregovori voditi ka ministarskim pozicijama za druge stranke, odgovorio je da bi ‘svako sudjelovanje u vlasti, naravno, podrazumijevalo participaciju na ministarskoj razini’.

– Čekamo rezultate sjednice Predsjedništva HNS-a – kazao je Plenković, dodajući da oni sastanče “nekoliko metara dalje od nas”.

Upitan što ako do petka ipak ne bude novih ministara – hoćemo li na nove izbore, odgovorio je “radimo prvo na ovim koracima, kad dođe vrijeme za to, o tome ćemo razgovarati”.

Uoči početka sjednice stranačkog Predsjedništva, Plenković je izjavio kako će na dnevnom redu biti analiza lokalnih izbora, pripreme za nastavak rada Sabora i odluke “o kojima svi već dugo pričate”, u sklopu čega će se razmatrati i moguća suradnja s HNS-om.


Imam li četiri nova ministra? Ima ih koliko hoćete!

Upitan ima li četiri nova ministra Plenković je odgovorio – “ima ih koliko hoćete”. Potvrdio je da u vezi raspleta priče oko parlamentarne većine postoji više opcija i pozvao da se pričeka sutrašnji dan, javlja tportal.

Na pitanje je li mu stranačko Predsjedništvo odobrilo pregovore s HNS-om Plenković je rekao kako su to davno zaključili, te da je još 27. travnja dobio ovlasti, ali ionako ima ovlasti razgovarati s parlamentarnim strankama.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0