Plenković: “Cilj Vlade je omogućiti povratak normalnog života što prije”

“Kao institucije smo bili na licu mjesta praktički odmah" - rekao je


Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Saboru je govorio o posljedicama potresa koji je u prosincu pogodio prvenstveno Sisačko-moslavačku županiju.


“Ovi potresi s kraja prosinca prije svega su pogodili Sisačko-moslavačku, Karlovačku i Zagrebačku županiju s katastrofalnim posljedicama i bio je poprilično jači od onog koji je pogodio Zagreb u ožujku”, rekao je Plenković i dodao:

“Kao institucije smo bili na licu mjesta praktički odmah i u tom trenutku prioritet je bio potraga za osobama koje su se možda nalazile u ruševinama”, rekao je i zahvalio pripadnicima civilnih službi, građanima i vojsci koji su pomogli.

“Cilj Vlade s ovim zakonom i mjerama je omogućiti povratak normalnog života što prije, a to podrazumijeva i dodatnu revitalizaciju gospodarstva za ovaj kraj. Sad još nemamo precizne procjene razmjera šteta, očito su goleme, ali nemamo cjelovitu sliku. Zasad je u Sisačko-moslavačkoj županiji prijavljeno 35.618 zgrada, a pregledano je 29.370. Poduzeli smo hitne mjere”, istaknuo je premijer, prenosi N1.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime