Plenković: “Ako ovako nastavimo, možemo razmatrati postupno popuštanje mjera”

"Imamo ohrabrujući silazni trend" - rekao je Plenković


Premijer Andrej Plenković je na početku sjednice vlade kazao kako se danas donosi niz konkretnih odluka koje bi trebale olakšati život stanovnicima Banije.


Komentirao je i stanje s koronavirusom u Hrvatskoj, prenosi Index.

“Imamo ohrabrujući silazni trend, tjedni prosjek nam je pao na razinu od listopadu, imamo treći tjedan pad”, rekao je premijer.

“To znači da su mjere dovele do toga da smo preokrenuli trendove i to sad moramo nastaviti. A to smo uspjeli bez policijskog sata i strogog zatvaranja. Ako nastavimo s ovakvim trendu, to nam daje nadu da ćemo moći razmatrati postepeno popuštanje mjera”, dodao je.

“Jedan od prvih signala je početak školskog polugodišta. Dio školaraca se vratio, a nadamo se da će uskoro i ostatak”.

Vlada će na današnjoj sjednici formalizirati najavljeni otpis potraživanja za energiju krajnjim kupcima iz kategorije kućanstvo na potresom pogođenim područjima.Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o osiguranju interventnih sredstava za sanaciju šteta na županijskim i lokalnim cestama na području Sisačko-moslavačke županije kao i prijedlog odluke o davanju suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede za poduzimanje izvanredne mjere pomoći za ublažavanje posljedica šteta od potresa nastalih na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije – nabava stočne hrane za hranidbu stoke.

Vlada bi trebala izglasati i obustavu naplate RTV pretplate za kućanstva stradala u potresu čiji su objekti pretrpjeli štetu i/ili za one za koje je osiguran privremeni zamjenski smještaj na potresom pogođenom području.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime