Pitali smo Splićane koje su im želje u novoj godini: “Na Badnjak se cijepiti vinom, a iza Nove godine pravim cjepivom”

"Pijte, šetajte i vodite ljubav. To nam doktori kažu", rekla nam je jedna gospođa s prepune splitske PeškarijeSplitski centar na današnji Badnjak bio je prepun. Mnoštvo veselih i optimističnih ljudi smo susreli na splitskoj Rivi, Peškariji i užem dijelu Dioklecijanove palače.

Veliku većinu Splićana koji su uglavnom ispijali svoje tople napitke smo pitali koja im je najveća želja u novoj 2021. godinu.

Očekivano mnogi od njih žele da se agonija s pandemijom korona virusa što prije završi te da se svi vratimo normalnim životnim navikama.

Dok je klapa pjevala na nekoliko lokacija u blizini Narodnog trga (Pjaca) Splićani su zastajkivali na tim mjestima te su se pridružili klapi kako bi tradicionalno zapjevali s njima na Badnji dan.

Posebno nas je zaintrigirala izjava jedne gospođe koju smo susreli na splitskoj Peškariji. Pitali smo je što bi željela poručili Splićanina za nadolazeću godinu, a ona je samo kratko odgovorila:– Pijte, šetajte i vodite ljubav. To nam doktori kažu – rekla je.

Šetajući smo susreli i poznatu splitsku legendu Feđu Klarića. Svim Splićanima je zaželio puno zdravlja i sreće i uz to je kazao i ovo:

– Na Badnjak ćemo se cijepiti vinom, a iza nove godine pravim cjepivom – kazao je Klarić.

Pogledajte u našoj velikoj fotogaleriji koga smo sve susreli.

VESELO JE U CENTRU GRADA: Klapski pjevači oduševili Splićane

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
3
Hagić
2
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
3
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime