PU šibensko-kninska za 15 sati sazvala je konferenciju za medije čija će tema biti okolnosti kriminalističkog istraživanja vezane za izazivanje požara u šibenskoj Dubravi koji se dogodio u subotu, 27. srpnja.

Na konferenciji će Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave, Zdravko Sedlar, voditelj Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave i Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik, detaljno upoznati sa svim utvrđenim činjenicama i poduzetim mjerama tijekom gašenja požara i kriminalističkog istraživanja.

Za razliku od sinoć kada je iz MUP-a samo kratko priopćeno da je uhićena žena, iz šibenske policije jutros otkrivaju da je riječ o 53-godišnjakinji. “Još je u tijeku kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakinjom, koja se prema prikupljenim dokazima, obavijestima i saznanjima izravno dovodi u vezu s izazivanjem požara na području šibenske Dubrave 27. srpnja. Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja o svemu utvrđenom i poduzetom pravodobno ćemo obavijestiti javnost”,  izjavila je policijska glasnogovornica Marica Kosor.

Kriva za brojne požare

Čim je iz MUP-a jučer priopćeno da je piromanka uhićena, brzo se proširila još nepotvrđena informacija da je riječ o istoj ženi koja je, prije dvije godine, osumnjičena za podmetanje čak sedam požara.

Sve ih je, kako jutros donosi Šibenski portal, u šumi i na smetlištu u blizini obiteljskih kuća te na parceli svog susjeda palila improviziranim bakljama i upaljačem. Palila je krpe i ručnike natopljene loživim uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje.

Također, Šibenski portal piše i da je piromanka zaposlenica HAC-a koja je navodno otišla na posao nakon što je izazvala do sad najveći požar ove sezone. Navodno radi kao blagajnica na naplatnim kućicama.Policija navodi i da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja o svemu utvrđenom i poduzetom obavijestiti javnost.

Najveći požar ove sezone

Podsjetimo, riječ je o najvećem požaru ove sezone. Požar je buknuo u subotu poslijepodne, a nošen jakim vjetrom brzo je došao do autoceste te zaprijetio brojnim kućama.

Cijelu večer trajala je borba s požarom, a u nedjelju ujutro je vatrogascima pomogla kiša.

Podsjetimo, požar je lokaliziran u nedjelju u 18 sati, a kako nije ugašen na požarištu su tijekom noći ostali dežurati JVP Šibenik, DIP Šibenik, DVD Bilice i DVD Perković s 19 vatrogasaca i osam vatrogasnih vozila.