PETRINJA Restoran prenamijenjen u Odjel za plućne bolesti

Odjel za plućne bolesti se preselio u restoran


Odjel za plućne bolesti Specijalne bolnice za kronične bolesti u Petrinji preselio se u bivši bolnički restoran jer ta zgrada ima zelenu naljepnicu pa je sigurna za korištenje, ali ju je trebalo prenamijeniti, u čemu su pomogle dvije općine Karlovačke županije, Vojnić i Krnjak.


Voditeljica Odjela za plućne bolesti Gordana Stjepanović rekla je za Hinu da je taj odjel otvoren u ponedjeljak i ima prve pacijente s akutnim upalama dišnog sustava, pogoršanim KOPB-om i astmom, a udovoljava svim kriterijima, sanitetskim i medicinskim.

Prostorije su to koje imaju i grijanje i sanitarni čvor, sve uvjete za terapiju kisikom i na respiratoru, razne inhalacije i infuzije, to jest, kako je rekla, “kompletnu terapiju koja je potrebna na jednom plućnom odjelu”.

– Iskreno sam zahvalna na brzoj reakciji i tako uspješno odrađenom poslu, zahvaljujem općinama Krnjak i Vojnić što su se odazvale našem pozivu u pomoć – rekla je Stjepanović.

Načelnik Vojnića Nebojša Andrić rekao je da je kao član Stožera civilne zaštite Karlovačke županije doznao da bolnica u Petrinji treba pomoć i da su uložili oko 60.000 kuna u materijal. Obratili su se načelniku susjedne općine Krnjaka i njezinu načelniku Dejanu Mihajloviću, a majstori Komunalca iz Krnjaka izveli su radove.

U četiri dana, rekao je Andrić, podignuti su pregradni zidovi i dobile su se dvije bolesničke sobe i uredi za sestre i doktore te sanitarni čvorovi, uređeni su podovi i zidovi, a ambulante su ispred zgrade u kontejnerima.– Akcija je to od općeg dobra za sve stanovnike i dobro uloženi radni sati i javni novac – rekao je Andrić.

Mihajlović je dodao da je dio materijala financiralo i Srpsko narodno vijeće, a Komunalac iz Krnjaka donirao je četverodnevni rad petorice radnika.– Osim toga, dobro je da smo reagirali brzo jer – tko brzo daje – dvostruko daje – rekao je.

Odjel za plućne bolesti u Petrinji sastavni je dio Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ iz Siska, star je 75 godina, a u potresu je, kao i cijela bolnica, pretrpio teška oštećenja. Zgrada iz koje su se morali iseliti ima žutu oznaku, što znači da nije sigurna, a hoće li se rušiti ili popravljati, tek treba utvrditi – rekla je Gordana Stjepanović.

Sada imaju 14 postelja, a do potresa su ih imali 33, odjel za dugotrajno liječenje i palijativnu skrb s još 33 postelje i covid odjel za 20 pacijenata. U novim uvjetima rade samo za plućne bolesnike.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime