Aktualni sat Županijske skupštine kao i svaki put obilježilo je dugotrajno izlaganje Stipe Petrine, koji se dotaknuo davanja koncesija na pomorskom dobru, ali i neiscrpne teme uhljebljivanja. Petrina je danas tako nabrojao sve koji su, prema njegovim saznanjima, uhljebili rodbinu u gradskim i županijskim firmama, piše ŠibenikIN.

– Već smo raspravljali da u Šibensko-kninskoj županiji koncesije na pomorsko dobro i sidrišta služe za davanje crnih novaca HDZ-u. Koncesije služe za aktivnosti političkih kokošara koji vode ovu županiju. Tu su i točke na današnjem dnevnom redu koje to dokazuju da ste varalice i prevaranti dokazuje da ste nam u točci o koncesijama stavili samo informacije koje ste morali – kazao je primoštenski načelnik.

Pitao je potom za točne iznose koncesija te brojku koliko se ostvaruje godišnje na koncesijama.

– Zna se tko je u ovoj županiji gazda, tko dirigira sa svime, zna se i da se taj za koga se zna da je spleten s policijom i sudom, ponavljam da je ova županija u raljama institucionalno uvezanog kriminala. Našao sam presudu kojom je sud ukinuo davanje koncesija iz 2010. godine u Skradinu kada su se natjecali ACI, Azimut i Mateo Skradin. Nek se svima dostavi presuda jer se silni novci okreću preko koncesija. ACI je dao ‘dampinšku’ cijenu koja je nemoguća samo da se eliminira konkurencija koja nije iz HDZ-a, jer je ACI donator HDZ-a. Sve bih to pregurao gospodo, tj. kokošari, pitam vas je li ACI platio tu koncesiju dok nije ukinuta – kazao je Petrina u svom izlaganju koje je potrajalo skoro pola sata, piše ŠibenikIN.

Zatim se dotaknuo vječito aktualne teme uhljebljivanja, a naveo je i imena istaknutih HDZ-ovaca koje je optužio za uhljebljivanje supruga i članova obitelji.

– Župan je u jednom intervjuu rekao da troši pola vremena za uhljebljenje stranačkih članova. Odlično je to župane, ali zaboravljate da to plaćamo mi. Nadam se da će vas vjetrovi promjena odvesti da vas više ne vidimo. Dakle, župan kaže da bi volio trošiti više vremena da bi uhljebio još svojih stranačkih članova. E pa meni vrag nije dao mira pa sam provjerio koji su to eksponirani članov HDZ-a koji su uhljebili svoje priležnice, supruge, kćerke. Nediljko Dujić, čovjek koji uzurpira mjesto predsjednika Županijske skupštine, svoju ženu zaposlio u poduzeću za ceste, mijenjao se i pravilnik o sistematizaciji kako bi joj se digla plaća. Ante Kulušić u Ceste Šibenik kćer zaposlio, Stipe Protega ženu zaposlio u poduzeću za ceste, dekan Malenica ženu zaposlio u Bikarac gdje je član nadzornog odbora. Pauk ženu zaposlio u Razvojnu agenciju. Mileta u Vodovodu ženu zaposlio bez natječaja. Onda opet Dujiću pitanje, koliko je vaša kćer nakon što je Dubrovniku diplomirala čekala posao – izložio je Petrina.

Pitao je i je li Tomislav Lucić zaposlen u Gradskom parkingu ili radi poslove za središnjicu HDZ-a.

– Na kraju šećer, ja sam s ove govornice pričao o kriminalu u Zavodu za javno zdravstvo ŠKŽ, 11. svibnja 2018. sam pričao o natječaju koji je nezakonit i zbog kojeg se provode se izvidi, dakle ravnateljica Diana Dulibić, ugovor o radnom mjestu je nezakonit jer je na zahtjev župana stavljeno u njega da u slučaju da bude smijenjena mora ostati tu raditi. Taj zavod je uhljebište onih koji trebaju posao u našoj županiji. Sad je došlo od ministra da se zaposli konkretno Frane Medin, blizak Kaptolu. Svi njurgaju protiv tog zapošljavanja, a on je zaposlen na mjesto ekonomista – kazao je Petrina.

Nediljko Dujić Petrini je kazao da je do danas vjerovao da je pošten čovjek, ali da je, eto, nakon ovog izlaganja izgubio to uvjerenje.

– Ja sam do danas vjerovao da ste vi pošten čovjek, ja se ne mogu oteti dojmu da ste vi za neki interes dobro plaćeni i zato ste postavili pitanje o koncesijama. Meni je u više navrata nuđeno da kažem neograničenu cifru da prihvatim tu ponudu za koncesiju, a meni se čini da ste vi prihvatili tu ponudu i postavili ovo pitanje tu. Moja supruga je zaposlena u Cestama Šibenik ne na moju intervenciju, nikad nije mijenjan pravilnik, to se može provjerit. Što se tiče moje kćeri, ona ni dan danas ne radi posao za koji je diplomirala u Dubrovniku, nego nakon šest godina što je diplomirala na VUŠ-u i što je sa srednjom stručnom spremom radila za 3,5 tisuće kuna. Ona je na javnom natječaju dobila posao, ne radi poslove VSS jer ne može dobiti posao. Zaposlila se u Elektri temeljem javnog natječaja na VŠS. Proveden je javni natječaj, moje dijete je imalo sve uvjete. Izvršite provjeru da zatvorimo tu priču. Moja, vaša i sva ostala djeca imaju pravo na posao – odgovorio mu je Dujić.

Vijećnik Sučić mu je dobacio da se zakune da je to tako, a Dujić mu je odgovorio da za razliku od njega nije uvjetovao suradnju pozicijom žene. Vijećnik Lasan Zorobabel pitao je Dujića je li prijavio ponudu za mito nadležnim institucijama, a Dujić je rekao da je te je dodao da će provjeriti navode vezane za Zavod za javno zdravstvo, piše ŠibenikIN.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime