PETI ADVENT U ZADVARJU Takvu zabavu, domaću atmosferu i cijene rijetko ćete igdje naći: U petak počinju “Božićne dveri”

U Zadvarju se u petak, 13. prosinca, otvara manifestacija “Božićne dveri” koja je izrasla u prvorazredni društveni događaj Dalmatinske zagore u hladnijem dijelu godine


Adventska događanja u Dalmaciji postala su pravi hit, no ako želite posjetiti nešto sasvim drugačije, neka vas put odvede u Zadvarje. Tamo se u petak, 13. prosinca, otvara manifestacija “Božićne dveri” koja je izrasla u prvorazredni društveni događaj Dalmatinske zagore u hladnijem dijelu godine.


Lani se na otvaranju ove adventske manifestacije u Zadvarju, uz uobičajene domaće specijalitete, mogao kušati i pravi slavonski meni jer su svoja kulinarska umijeća pokazali gosti iz Slavonije, točnije iz Općine Velika.

“Božićne dveri” odvijaju se na prostoru pred vatrogasnim domom koji je proširen i u cijelosti natkriven, tako da posjetitelji nisu prepušteni na milost i nemilost atmosferskih prilika. Svatko tko posjeti božićne kućice ove male općine uvjerit će se u istinitost stihova “kad’ se male ruke slože, sve se može, sve se može…”. Naime, nekolicina entuzijasta uključenih u rad udruge “Športsko društvo Duare” odlučila je svome mjestu podariti “Božićne kućice”. Radi se o događaju kreiranom po uzoru na slična zimska društvena događanja drugdje po Dalmaciji i ostatku zemlje, no sa zavidnom dozom originalnosti i topline kakvu ljudi iz ovog kraja jednostavno posjeduju.

– Drago mi je da naša zadvarska mladost, okupljena oko ŠD DUARE, već petu godinu zaredom organiziraju Advent u Zadvarju i to već postaje tradicija. Ove godine nas svaku večer očekuju glazbeni band uživo i drugačiji izgled kućica pa je to još jedan poziv da se vidi sto su nam mladi Zadvarjani pripremili – kazao je načelnik Općine Zadrvarje Ivan Krželj za Dalmacija Danas.

Svježa hrana, pristupačne cijene

Božićne kućice u Zadvarju svojim su posjetiteljima ponudile piće i hranu po pristupačnim cijenama, a kvaliteta onoga što se može kušati, uvjerili smo se i sami, na zavidnom je nivou. Posjetitelji uživaju u domaćoj pop i rock glazbi. Druženje uz glazbu, dobru spizu i piće traje duboko u noć.

U petak, 13. prosinca, prisutne će zabavljati Pink Panther Band. Sedam dana poslije, 20. prosinca, na redu je Lovačka večer uz L.U. Osoje i kuhanje čobanca. U glazbenom dijelu nastupa grupa Neron. Dan poslije, 21.12. (subota), slijedi Vatrogasna večer DVD-a Zadvarje. Uživo nastupa Kočani band. Na sam dan Božića slijedi zadnja večer manifestacije uz Božićni party i Band iznenađenja.

Nema sumnje, svatko tko odluči okusiti ovaj originalni advent, neće pogriješiti!

 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime