Predsjednik splitskog HDZ-a, Petar Škorić, komentirao je jučer dovršenu 21. i započetu 22. sjednicu splitskog Gradskog vijeća.

– Jučer je održana tematska sjednica o stanju u Park šumi Marjan i ono što je najvažnije istaknuti jest jednoglasno usvajanje izvješća stručnjaka. Konsenzus svih vijećnika od iznimne je važnosti za sve naše sugrađane koji s pravom očekuju nastavak sanacije Marjana. Treba jasno istaknuti da će ova gradska vlast učiniti sve u svojoj moći kako bi ovaj naslijeđeni problem što učinkovitije riješila i nastavila borbu za očuvanje našeg najvrjednijeg resursa.

Ova tema od širokog javnog interesa propatila je i opetovanim medijskim pritiscima, partikularnim oporbenim interesima, ali i željom pojedinaca za samopromocijom. Mogu se samo nadati kako će se budućim raspravama pristupiti na jedan kvalitetan, a ne populistički način.

Završetkom tematske, uslijedila je redovita 21. sjednica Gradskog vijeća, čiji je nastavak dogovoren danas.

U međuvremenu smo upoznati s odlukom HGS-a Željko Kerum o nedolasku na današnju sjednicu. Iako je naša dosadašnja suradnja bila uspješna, stabilna i konstruktivna, kako u Gradu tako i u Splitsko-dalmatinskoj županiji, odluka o izostanku našeg koalicijskog partnera je legitimna i kao takvu je poštujemo.

Pojedina pitanja oko kojih postoje nesuglasice dio su demokratskog procesa upravljanja i kao takva ne bi trebala utjecati na kvalitetu dosadašnje suradnje. Osobno smatram kako će se upravo takva, kvalitetna suradnja nastaviti i dalje, prije svega imajući u vidu interes naših sugrađana.

Kao i do sada, sve nesporazume i različita promišljanja riješit ćemo argumentiranom raspravom na koalicijskim sastancima, a nakon toga uslijedit će i nastavak rada Gradskog vijeća. Podržavamo rad gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i njegova tima, kao i ciljeve i program za koji je dobio potporu naših sugrađana, a koji očekuju da taj posao uspješno i dovrši – ističe Škorić u svom priopćenju.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime