Petak navečer rezervirajte za koncerte: Dalmatinski šušur uz klapu Cambi

Guštajte večeras u besprijekornim izvedbama


Koncerti uživo već su nam neko vrijeme, nažalost, samo lijepo sjećanje, ali zato je tu YouTube pa vas i ovog petka Scardona poziva da se smjestite uz neki uređaj i vratite s nama u 2006. godinu.


Danas je na rasporedu koncert klape Cambi iz Kaštel Kambelovca koji se održao u dvorani Lisinski u Zagrebu i na kojem su gostovali VannaTedi Spalato i Hari Rončević.

U knjižici koja je izišla uz CD i DVD s tog koncerta, stoji tekst koji ponajbolje opisuje tko je Cambi i kako je bilo na tom veličanstvenom glazbenom događaju:

Jedna od najcjenjenijih hrvatskih klapa, sastavljena od deset vrhunskih glasova, radi i stvara već više od dvadeset godina s jednakim žarom i ljubavlju kao na samom početku. Ta grupa entuzijasta svojim je glazbenim umijećem osvojila i domaću i stranu publiku, osvajajući ih svaki put iznova svojim očaravajućim klapskim pjevanjem. Bez daha je ostala i zagrebačka publika na proslavi jubilarne 20. obljetnice koja je upriličena 13. studenoga u zagrebačkoj dvorani Lisinski, kada je klapa Cambi kao svoje goste predstavila i VannuTedija Spalata te Harija Rončevića. Rasprodani koncert, euforične reakcije publike te svesrdna podrška kritike klapu Cambi su naprosto izvukli iz klapskog okruženja i smjestili u prostor estradnog fenomena. Zašto? Zbog svježine i originalnosti; zbog jednako sugestivnih izvedbi vremešnih standarda dalmatinske pjesme, “baštinskog materijala” ili klapskih himničkih evergreena poput “Dalmatino, povišću pritrujena” Ljube Stipišića, ali i neponovljivih interpretacija pop-rock materijala Zlatana Stipišića – Gibonnija poput “Projdi vilo” ili “Judi, zviri i beštimje”, kao i drugih poznatih autora.

Značajan je doprinos klapi dao sjajni maestro Rajmir Kraljević, koji je vođenju Cambija izjavio u jednom intervjuu:Najpresudnije od svega jest pokloniti se toj glazbi, njezinoj ljepoti koju svi grabimo. Tako je jedna od mojih prvih zadaća kada sam počeo raditi s klapom Cambi bila da ih privolim da se poklone ljepoti pjesme, da kada izađu na pozornicu, ne razmišljaju o nagradi nego o stihovima koje pjevaju. Tada nagrada dolazi sama po sebi.Svojim je dosadašnjim djelovanjem klapa Cambi darovala i publiku i sebe svojom glazbom i pjesmama pa im u 2021., njihovoj slavljeničkoj godini u kojoj obilježavaju 35 godina postojanja, želimo da tu ljubav i dalje vješto prenose, onako kako samo oni to znaju – puna srca i pune duše.

Guštajte večeras u besprijekornim izvedbama pjesama “Izresla ruža rumena”, “Nije vrime od nedije”, “Jubavi, ufanje veliko”, “Cesarica”, “Zemlja i stina”.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime