Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović na Facebooku je napisala podužu objavu u kojoj brani zvijezdu petokraku i performans u Rijeci, javlja N1 televizija.

Podsjetimo, umjetnička instalacija Nemanje Cvijanovića “Spomenik crvenoj Rijeci – samoobrambeni spomenik” u obliku oko tri metra velike petokrake zvijezde postavljena je u nedjelju na krov Riječkog nebodera u sklopu programskog pravca Doba moći Rijeke 2020 Europske prijestolnice kulture, a sastoji se od “2800 krhotina stakla koje podsjećaju na 2800 poginulih boraca u bitki za Rijeku”.

Ubrzo nakon postavljanja u Rijeci je organiziran prosvjed, a o petokraki na neboderu se već danima priča u javnosti. Petokraku je komentirao i ministar Oleg Butković.

Jutros je sve komentirala Katarina Peović. U objavi ona piše kako je petokraka simbol solidarnosti.

“Filo-ustaše su se brzo organizirale”

“Crni mrak filo-ustaštva ne dolazi s riječkih ulica”, stoji u naslovu njene objave.

“U Rijeci je na postavljanje instalacije crvene zvijezde umjetnika Nemanje Cvijanovića reagirala filo-ustaška skupina koja se u samo par sati organizirala kako bi došla pjevati “Zovi samo zovi”, istaknula ustašku šahovnicu s prvim bijelim poljem, znak HOS-a koji su sami branitelji povezivali s Antom Pavelićem i Nezavisnom državom Hrvatskom, pozdrav “Za dom spremni”, te poručiti da je “zvijezda najveće zlo u Hrvatskoj”.

Nisu li “najveće zlo” u Hrvatskoj socijalna nepravda i nejednakost, siromaštvo, iseljavanje, nesigurni uvjeti rada, vlada koja misli još rezati radnička prava i još više pogodovati onom tankom sloju bogatih? Ne, filo-ustašama je najveći problem – zvijezda. Ne simbolizira li zvijezda nešto što može pomoći da se i Rijeka i obespravljeni u Rijeci, kao i svuda u Hrvatskoj oslobode? Nije li zvijezda simbol društva solidarnosti, jednakosti, prekida s vjerovanjem da “nema drugog načina”. Nije li zvijezda konačno “Ne!” bijedi i nepravdi?”, piše Peović.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

3 KOMENTARI

  1. “Salomonove mudre izreke
    10, 6 Blagosovi su nad glavom pravedniku,
    a usta opakih kriju nasilje”

    ” 10,8 Tko je mudra srca, prima zapovijedi,
    dok brbljava luda propada.”

  2. zločinac tito zauzima deseto mjesto na svjetskoj zločinačkoj ljestvic i odgovoran je sa komunistima za 1 200 000 ubijenih ljudi! svaki onaj tko brani zločince on je zločinac!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime