Pazdigrad: Susjedi potreseni nakon deložacije obitelji Pavić

"Scene koje su se odvijale jučer na Pazdigradu tijekom deložacije su zaista žalosne"

Dramatično jutro imali su tijekom petka stanovnici Vinogradske ulice na splitskom Pazdigradu. Naravno, najteže je bilo obitelji Pavić koja je deložirana iz svoje obiteljske kuće u čiji je posjed ušla tvrtka Stanić koja je stan kupila na javnoj dražbi. Za vrijeme deložacije u stanu su se nalazili pripadnici Živog zida.


Deložaciju je osiguravalo 80-ak pripadnika policije, uglavnom interventne, a policija je naglašavala da postupa po zamolbi Općinskog suda u Splitu zbog pomaganja izvršenja sudskog akta.

Uslijed deložacije iz kuće je u policijske prostorije odvedeno ukupno 17 osoba, a Ivan Pernar zbog svog statusa saborskog zastupnika nije mogao biti priveden.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/videos/1858463584479416/” bottom=”30″]

Dan poslije javilo nam se nekoliko čitatelja koji su susjedi obitelji Pavić.

Svi su željeli ostati anonimni, no redom naglašavaju da ih je duboko potresao jučerašnji događaj:


– Radi se o vrlo uzornoj obitelji i bilo je teško promatrati ovo što se jučer dogodilo. Žao mi je da mi susjedi nismo mogli poduzeti nešto više. Gospodin Pavić se bio odlučio vratiti iz Njemačke i nastaviti živjeti u Hrvatskoj, a sada je ovo doživio. Prije nekoliko godina umrla mu je žena, sin je pokušao samoubojstvo prije 3 godine kada se dogodio prvi pokušaj deložacije. I kćerki je zdravlje narušeno, a sin je sada na psihijatrijskom liječenju.

Zaista se brinem za obitelj, ovo nisu zaslužili. Izrazito mi je bilo teško kada je policija morala vrata pilati motornom pilom. Gospodin Pavić je vikao da je vrata kupila njegova pokojna žena i da mu je to uspomena na nju. Razumijem i policiju i pravnu državu, ali ne razumijem zašto se ovo događa dobrim ljudima – kazao nam je susjed koji je želio ostati anoniman.Za komentar deložacije upitali smo Marijanu Puljak koja i sama živi u ovom dijelu Splita:

– Teško je komentirati pravne posljedice slučaja obitelji Pavić, pogotovo zato što nisam upoznata s poviješću problema niti sa svim detaljima ove obiteljske drame, osim putem medija. Svejedno, scene koje su se odvijale jučer na Pazdigradu tijekom deložacije su zaista žalosne. Mogu samo pretpostaviti da su one posljedica neefikasnog pravosuđa koje dopušta da predmeti leže godinama, kamate rastu, presude se pretvaraju u milijune, a na dražbama se imovina građana onda prodaje u bescjenje.

Vidimo kako probleme velikih igrača rješava cijela država, a mali ljudi su osuđeni na bitku s usporenim sustavom. Ova obitelj zaista proživljava svoje najteže trenutke i iskreno se nadam da će ih uskoro riješiti.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0