– Danas slavimo Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom. Hrvatska je danas s ponosom član Europske unije, zajednice naprednih zemalja u kojoj vidimo zajedničku budućnost. Na današnji dan 1945. poražen je fašizam u Europi, a mi smo bili na pobjedničkoj strani. Nikada ne smijemo zaboraviti strahote fašizma, niti činjenicu da je na antifašizmu utemeljena moderna Hrvatska, poručuju iz stranke Pametno.

Na današnji dan 1950. godine Robert Schuman je predstavio svoju deklaraciju, što se smatra početkom stvaranja Europske unije. Kao Dan Europe slavi se od 1985. godine.

– Čestitamo našim građanima Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom, poručio je Ivica Puljak, nositelj liste za EU izbore stranaka Pametno i Unija Kvarnera.

– Hrvatska je danas s ponosom član Europske unije, zajednice naprednih zemalja u kojoj vidimo zajedničku budućnost.

Profesor Ivica Puljak posebno je istaknuo važnost mladih:

– Najvažnije od svega je motivirati i ohrabriti mlade da s optimizmom i nadom gledaju u budućnost i da grade ujedinjenu, snažnu i naprednu Europu, u kojoj su ljudi slobodni, mogu stvarati imaju lijep životni standard i sretni su. Danas slavimo i Dan pobjede nad fašizmom. Mi smo tada bili na pobjedničkoj strani i to s ponosom uvijek trebamo isticati. Nažalost, čak i ovih dana se moramo boriti protiv pokušaja da se ideje fašizma relativiziraju ili čak promoviraju. Za budućnost naše djece od izuzetne je važnosti u temelje naše države zaista ugraditi antifašizam kao osnovnu i neprikosnovenu vrijednost, naglasio je Ivica Puljak, te zaključio:

– Samo na tim temeljima možemo graditi Europu i Hrvatsku u kojima građani mogu slodobno živjeti i u kojima svatko može uspjeti.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime